Musicalgroep Utrecht is opgericht in 2005 en heeft sindsdien vele succesvolle producties op haar naam staan. Laatst gespeelde was ‘Lang en Gelukkig’ vorig jaar. Nu komen ze met ‘9 to 5’ en wij mochten meekijken bij de doorloop. Er wordt gespeeld met 2 casts, wij waren bij de ochtendgroep (cast 9) te gast.

Musicalgroep Utrecht bestaat uit een diverse groep mensen, van jong tot oud en dit zorgt voor een unieke dynamiek en een breed scala aan talenten. Het is geen vereniging maar een stichting, dus iedereen doet per productie auditie, iets dat veel vrijheid geeft in rollen spelen die bij hen past, zo vertelt Hubert (creative team) ons.

De ochtend begint met de notes van Charlotte, de regisseur en het devies is vooral: speel groots en enthousiast.

9 to 5, het verhaal

De musical 9 to 5 is een Amerikaanse musical gebaseerd op de gelijknamige film uit 1980. De muziek en teksten zijn geschreven door Dolly Parton, die ook een rol speelde in de film.

Het verhaal van 9 to 5 de musical gaat over drie vrouwen die werken bij een groot bedrijf en te maken krijgen met seksisme en machtsmisbruik van hun baas. Ze besluiten om samen te werken en hun baas een lesje te leren. Het verhaal is een komische en satirische kijk op de werkcultuur van de jaren ’80. De musical bevat veel humor en catchy nummers, waaronder “9 to 5”, “Backwoods Barbie” en “Get Out and Stay Out”. De groep heeft de opmerkingen van Charlotte goed onthouden want men zingt en swingt alsof het de première is. De drie hoofdroldames zijn al goed op elkaar ingespeeld, maar ook de bijrollen en het ensemble zijn ‘on fleek’ (om even in het Amerikaanse te blijven). Na afloop heeft Charlotte toch ook weer nieuwe notes wat weer bewijst dat Musicalgroep Utrecht voor het hoogste niveau gaat.

Dat er niet alleen in de voorstelling, maar ook daarbuiten ‘power’ en ruggengraat getoond wordt, blijkt wel uit het gegeven dat enkele castleden zich niet laten weerhouden van spelen ondanks koorts of zweepslag.

Musicalgroep Utrecht heeft met haar professionele aanpak kwaliteit in handen met een groep die zichzelf steeds opnieuw uitvindt en vernieuwt. We kunnen dan ook niet wachten om te zien hoe het er straks in het theater uitziet. Vanmiddag mag cast 5 zijn doorloop opvoeren, wij gaan hen bij de première op 8 juni bekijken. Je kan daar nog bij zijn, of een van de andere data, koop snel nog je kaarten via www.musicalgroeputrecht.nl/tickets.  Oh en de voorstelling van 9 juni is zelfs met een gebarentaaltolk.