Gisteren en vandaag spelen de talenten van Codarts Muziektheater in het Maaspodium in Rotterdam de voorstelling Show & Tell – Schots en scheef. De groep studenten heeft in nauwe samenwerking met hun docententeam en inspirerende makers en regisseurs uit diverse vakgebieden deze show gemaakt. Binnen de voorstelling wordt de kijker verrast met verschillende uiteenlopende nummers waarmee de groepen uit het 2e, 3e en 4e jaar van Codarts hun diversiteit tonen. Helaas konden niet alle vierdejaars meedoen omdat ze stage lopen.

In de voorstelling ontvouwen de studenten een fascinerende wereld waarin ze hun fantasie en verbeelding inzetten. Wij zagen een mix van musical- en muziektheatermateriaal, gecombineerd met spelscènes, koorstukken, ensembles en dans. Dit alles wordt ondersteund door een live band, bestaande uit professionele muzikanten die samenwerken met getalenteerde muziekstudenten van andere Codarts-opleidingen. Hierbij ontstaat een bijzondere verbinding tussen verschillende artistieke disciplines, als reisgenoten op een ontdekkingstocht.

Codarts leidt de studenten op tot interdisciplinaire performers in het brede werkveld van muziektheater: van kleinkunst, songwriting voor theater tot hedendaagse musical, van theatrale popconcerten tot experimenteel muziektheater. Dit was gisteren goed te zien in de Show & Tell. Tijdens de eigentijdse en artistiek hoogstaande voorstelling kon het publiek genieten van de diversiteit van muziektheater en kennismaken met het talent van nu. Het gevolg was een zeer diverse avond waarbij de talenten goed tot hun recht kwamen en hun visitekaartje afgaven. Er volgden grootse ensemble-nummers, kleine en ook grootse solo’s. De harmonie in de diverse samenzang was prachtig. De studenten zijn fijn op elkaar ingespeeld en alles volgde elkaar in hoog tempo op zonder daarbij gehaast aan te doen. Wij zagen een groep studenten waarvan we vast nog veel zullen zien in de toekomst!

De avond was als het ware een aaneenschakeling van hoogtepunten en contrasten waarbij je als publiek alleen maar achterover kan leunen en kunt genieten. De studenten zijn vanavond nog te zien in Het Maaspodium (uitverkocht) en 30 april in theater DeLaMar. De avonden staan garant voor professioneel entertainment waaraan door alle studenten zichtbaar en hoorbaar hard aan gewerkt is. U zult zich geen moment vervelen.

Over Codarts Rotterdam

Codarts is een diep gewortelde internationale hogeschool in de Rotterdamse samenleving, die hoogwaardige bachelor- en masteropleidingen aanbiedt op het gebied van muziek, muziektheater, dans, circus arts, muziek- en danseducatie en muziek- en danstherapie.

Om het vakmanschap, de artistieke vaardigheden en de uniciteit van elke student te cultiveren, heeft Codarts Muziektheater de integratieleerlijn ontwikkeld, waarmee de opleiding een unieke plaats inneemt in het kunstonderwijs. Door de genuanceerde en gepersonaliseerde inzet van de integratieleerlijn kan de muziektheaterstudent de vele talenten ontdekken en ontwikkelen die passen bij ieders specifieke groei.

De nadruk ligt op het ontwikkelen van artisticiteit, gekoppeld aan ambacht, het maken van eigen keuzes, vermogen tot samenwerken en het toevoegen van persoonlijke zeggingskracht. Deze aanpak creëert een rijke leeromgeving waarin de vocale artiesten solide vakmanschap verbinden aan hun artistieke identiteit waarmee ze zich weten te onderscheiden in hun performances. Dat zorgt ervoor dat onze alumni zich op een eigenzinnige wijze aan het werkveld weten te presenteren.

Credits

MT2

Baleria Bagchus, Raquel Benito Martin, Julia Bronkhorst, Sylke Deters, Chimène van Dijk, Eva Groenen, Tess van de Hoef, Xanthi Ivens, Daan Karstens, Roosmarijn Mulder, Stian Olesen, Christiaan Schreuder, Jasmijn Veerman

MT3

Maaike Franken, Thibault Gellinck, Silyan El Kattabi, Myrthe Kuipers, Midja Linscheer, Lotte van der Made, Sarah ten Pas, David Schonewille, Olaf Schot, Axelle Verfaillie, Nikita Willemsen, Bart Winsingh

MT4

Suzanne van der Els, Holly Hergelink, Fien Meesen, Belle Zimmerman

Band

Carlo van der Put, I-Ching Chen, Ward Veenstra, Richard Zoer, Han Wouters, Rob Wijtman

Coaches

Daniël Cohen, Wanda Meeuws, Judith Linssen, Tjyying Liu, Hildegard Draaijer, Laurens Hoppe, Rosite van der Woude, Carlo van der Put, Merel Martens, Pauline du Bois, Peter van Dosselaer, Lars Mak

Crew

  • Coördinatoren: Leo van der Plas & Carola Arons
  • Eindregie & artistieke supervisie: Judith Linssen & Leo van der Plas
  • Geluid: Mark Kieviet
  • Licht: Thomas van Dop
  • Producent: Ida Marie Pettersen
  • Productieassistenten: Thibault Gellinck & Adriana Gonçalves
  • Vormgeving: Lisa Drinkwater
  • Marketing: Sem Konijn