De derdejaars studenten van de Frank Sanders Akademie speelden ook dit jaar traditiegetrouw hun solo’s en duo’s. De solo’s en duo’s zijn dé gelegenheid voor de studenten om een voorstelling te maken én te spelen. De studenten schrijven hun eigen verhaal of laten het schrijven en gebruiken daarvoor bestaand materiaal of maken hun eigen teksten. Aan het begin en aan het einde van de avond waren er ook ensemble nummers met de hele klas. Het resultaat van deze avonden is een mooie bloemlezing van verhalen met zang en dans waarbij iedereen de kans aangreep om te laten zien waar alle studenten drie jaar hard aan gewerkt hebben.

Op maandag 22 en dinsdag 23 april speelden Mees de Heus, Liesl Torfs, Ophelia Vander Beken, Bente Stoelwinder, Youri Ouwerkerk en Lente de Vries en Delaja Verduin. Op woensdag 24 en donderdag 25 april speelden Dané Wessels, Shahinez de Leeuw, Rheza Häger, Melissa van Hengstum, Richannel Wesker en Karlijn van der Linde.

De muzikale leiding was in de vertrouwde handen van Hilmar Leujes. Aan het begin en het einde van elke avond waren er twee ensemblenummers. 

De laatste voorstelling van deze groep derdejaars is te zien op 18, 19 en 20 juni in Theater De Sloot. Daarna gaan een aantal studenten zijn of haar eigen weg. De rest van deze groep gaat stagelopen of zal verder lessen volgen in het vierde jaar.

Frank Sanders Akademie

De Frank Sanders Akademie leid je op tot uitvoerend musicalacteur en leert je hoe je een musical maakt en produceert. Na de opleiding ben je een zelfstandig artiest die voor zijn eigen werkgelegenheid kan zorgen.

De Frank Sanders Akademie maakt deel uit van het ROC van Amsterdam en is een BOL-opleiding. Je krijgt 3 jaar lang theorie- en praktijkles op niveau 4. Hierna is het mogelijk nog een extra vierde leerjaar te volgen op de Akademie. De docenten werken allemaal in de musical- en theaterwereld. Je krijgt dus les van vakmensen die het beroep goed kennen. Zij geven les in acteren, zingen en dansen. Dit zijn de vaardigheden die het belangrijkst zijn voor elke musicalartiest. Daarnaast krijg je regelmatig les van gastdocenten uit de kleinkunst, het toneel en het jeugdtheater, denk aan artiesten en regisseurs als Karin Bloemen, Pia Douwes, Theo Nijland, Doris Baaten, Tetske van Ossewaarde, Paul van Ewijk, Eddy Habbema en Paul Eenens.

Meer informatie vind je op de website van de Frank Sanders Akademie

Foto’s maandag: Peggy de Haan
Foto’s donderdag: Mariska Steenbergen