De Kikkerprins, Het verhaal

Alyssa wordt op school gepest om haar grote fantasie. Ze vlucht daarom vaak in haar eigen wereld. Als ze op een dag een kikker mee naar huis neemt en deze een kus geeft, lijkt haar wereld tot leven te komen. De kikker blijkt een prins te zijn genaamd Estevan. De heks Mefista heeft hem en zijn familie in kikkers veranderd en daarna de troon veroverd. Alyssa besluit met Estevan mee te gaan naar zijn koninkrijk om een manier te vinden waarmee ze Mefista voorgoed kunnen verdrijven. Samen met IJzeren Hendrik, de ijverige zorgols en nog een hoop andere personages uit haar fantasiewereld, lijkt het ze uiteindelijk te lukken een oplossing te vinden. Maar Mefista heeft meer geheimen dan je op het eerste gezicht zou denken…

De Kikkerprins is op het eerste gezicht een luchtige, vrolijke musical, met veel humor en leuke liedjes. Maar tussen de lijnen door hebben ook serieuzere thema’s een rol. Onderwerpen als traumaverwerking en liefdesverdriet worden aangetikt en subtiel verwerkt in het magische verhaal.

Opwekkende liedjes worden afgewisseld met groots gecomponeerde, orkestrale muziek. Humoristische scènes worden afgewisseld met hartverscheurende dialogen. Het is een musical waar de hele familie van kan genieten.

Quotes van professionals

“Een wervelende musical, waarin het verhaal van De Kikkerprins op geheel eigen wijze wordt verteld, prachtig geschreven en geregisseerd door Guus van Wolde.”

“Iris Versluis schittert in de hoofdrol als het fantasierijke meisje Alyssa. Vanaf de eerste seconde betovert ze het publiek met haar stem.”

“Daan Reefman overtuigt als de arrogante prins Estevan en laat zien dat hij zowel een komische als dramatische acteur is.”

“Froukje Durksz blijkt als Mefista méér dan alleen een gemene slechterik, en laat de dramatiek van haar personage spreken.”

“Ties Koehorst trekt je als de stokoude zorgol Oom Ziebol nog verder het verhaal in, met een sterk neergezet karakter, zowel in spel als zang.”

“Net als je denkt dat het niet nog leuker kan, verschijnt Daan Mars op het toneel als kledingontwerper Pierre: een ware glansrol, met aan zijn zijde de sterke Kaithlyn van Hattum als zangeres Madame Maria.”

“De gehele cast speelt, zingt en danst zeer overtuigend: door hen gaat het verhaal van De Kikkerprins, met alle plottwists die erbij horen, écht leven.”

Over Guus’ Theaterschool

Guus’ Theaterschool is gevestigd in Bennekom. De school werkt met enthousiaste groepen jongeren die op ambitieuze wijze voorstellingen op de planken brengen. De Kikkerprins wordt door de oudste groep gespeeld, die bestaat uit jongeren van gemiddeld 18 jaar.

De theaterschool wordt geleid door Guus van Wolde, die het verhaal en de muziek van De Kikkerprins geschreven heeft. Guus heeft gewerkt met o.a. Frank Sanders, Pia Douwes en Tony Neef en heeft van Stichting Tekstpierement de aanmoedigingsprijs gekregen voor zijn musical Julia’s Hoop. Ook is hij actief als componist voor tv-tunes. (o.a. Mr Frank Visser Doet Uitspraak en Droomhuis Gezocht.)

Regie: Guus van Wolde, Regieassistentie: Cindy Postma, Choreografie: Fenne Postma, Kostuumontwerp: Daniëlle Bogers, Verhaal en muziek: Guus van Wolde

Website: www.guustheaterschool.nl
Instagram: www.instagram.com/guustheaterschool Facebook: www.facebook.com/guustheaterschool Youtube: https://youtu.be/DRVoeo_p9Ik

Foto’s: Cindy de Jong