De Koepelgevangenis in Breda is de thuisbasis voor de gloednieuwe musical Zodiac. Wij mochten vandaag een kijkje nemen in dit nieuwe theater op een unieke locatie.

Wij waren met de concerten van Roox Live al eerder in de koepelgevangenis geweest, maar deze grote ruimte heeft een metamorfose ondergaan. De immense ruimte is gevuld met vier grote tribunes die in elk scenario in de Corona huidige tijd past. Het plafond is getransformeerd tot een gigantisch projectiescherm waar schitterende projecties op worden getoond. In het midden is een draaischijf zichtbaar waar zich veel af zal spelen en omdat er 360 graden om het toneel tribunes staan, hebben cast en creatives een uitdaging om iedereen in het verhaal te betrekken en het publiek mee te laten genieten. Last but not least zijn de drones die een actieve rol zullen spelen in het verhaal van Zodiac.

Wij spraken met een deel van de cast en maakten het volgende verslag met video en foto’s.

 

Zodiac, de musical

Het jaar 2031. Onze planeet is er slecht aan toe. Het universum heeft de mensheid opgegeven en daagt de dappere Boogschutter uit om naar de aarde af te dalen. Zijn opdracht? De vier elementen, VUUR – AARDE – LUCHT – WATER, terugvorderen op de mens. Avontuurlijk als hij is, twijfelt Bo geen moment. Daar aangekomen ziet hij de wereld al snel met andere ogen. Hij valt van de ene verwondering in de andere en komt voor een moeilijke keuze te staan. Wat doe je als de wereld in brand staat? Welke uitdagingen ga je samen met je nieuwe bondgenoten aan, welke ga je uit de weg? Lukt het Bo om de planeet en de mensen waarvan hij is gaan houden, alsnog te redden?

Laat je meeslepen in een weergaloos theaterspektakel vol muziek, dans en technisch vernuft, in het meest hemelse theater van Nederland; de iconische Koepel in Breda.  Een voorstelling vol spanning, humor en een gezonde dosis romantiek – want je kunt een planeet wel redden, zonder liefde is hij alsnog reddeloos verloren.

Koepelgevangenis Breda

De koepelgevangenis van Breda maakte deel uit van een justitieel complex in het centrum van Breda. De voormalige gevangenis is een van drie in Nederland bestaande koepelgevangenissen. Hij huisvestte een deel van de penitentiaire inrichting De Boschpoort. Deze kende drie onderdelen: een huis van bewaring, een gevangenis en een afdeling met extrazorg plaatsen.

Meer informatie over de musical Zodiac vind je hier.

Foto’s: Merel van Dooren Photography
Video en verslag: Rob de Haan