Rick Bok en Lakshmi Gajadin speelden gisteren hun Vocal Performande Concert (VPC) en studeerden daarmee af aan Codarts Muziektheater. Rick en Lakshmi waren afgelopen seizoen beiden te zien in Charlie and the chocolate factory en een groot deel van de cast kwam kijken naar hun VPC.

Rick Bok

‘The sheep walking over a bridge’ is een liminale ruimte. Een tussenruimte waarin Rick het ‘niet weten’ onderzoekt. Een persoonlijke plek midden in de chaos op zoek naar zichzelf. Een persoonlijke plek waarin hij berusting wil vinden en zijn eigen landschap creëert door fantasie en realiteit met elkaar te verbinden.

 

Rick liet zijn artistieke kant zien tijdens zijn VPC. In de meeste gevallen zien we een aantal nummers met spelscenes en dans, maar Rick nam het publiek mee naar zijn zoektocht door het publiek eerst langs een aantal tableaus te leiden waarna we in het theater kwamen. Rick liet een film zien waarin hij de hoofdrol speelde en bekeek zelf ook deze film en anticipeerde daarop. Ondanks dat er geen gesproken tekst was, wist Rick het publiek mee te nemen in het verhaal en werd o.a. eenzaamheid gevoeld. Rick werd zeer terecht beloond met een mooi cijfer.

Lakshmi Gajadin

Lakshmi speelde haar voorstelling ‘As it falls’ wel gewoon in de theaterzaal. Lakshmi betekent godin en ze wist als een godin het publiek te ontroeren. Met haar mooie stem zong ze een aantal prachtige nummers afgewisseld met gedichtjes/verhaaltjes waarbij ze alle rust nam om het verhaal te vertellen. Lakshmi werd bijgestaan door twee medestudenten en met z’n drieën lieten ze prachtige choreografieën zien. Persoonlijk kwam ik helemaal tot rust door haar VPC en had die van mij nog wel een paar uur door mogen gaan. Lakshmi betoverde het publiek. We hebben het cijfer nog niet gehoord, maar het kan niet anders dat Laksmhi glansrijk is afgestudeerd.

As It Falls was een voorstelling waarin de gedichten uit het boek Milk and Honey van Rupi Kaur werden vertaald en in een monoloogvorm werden voorgedragen, gecombineerd met verschillende muziekstijlen. De voorstelling nam je mee op reis door de poëzie van Rupi Kaur, beweging en de hoofdstukken uit haar boek: the hurting, the loving, the breaking and the healing

Coach: Devika Chotoe Muzikaal leidster/Pianste – Maria Stepina Gitarst: Mart van der Stelt Drummer: Luc de Vree Tablist: Ricky Ajay Singh Dansers: Djin Kastje & Silyan El Kattabi

Rick en Lakshmi zijn twee grote talenten waar we in de toekomst nog veel van horen. 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]