Maandagavond van 19.00 tot 19.30 praten Julia Berendse (o.a. Liesbeth List, Adams Family) en David van den Tempel (o.a. Soldaat van Oranje en Vietnam) met Renée van Wegberg, winnares van de Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in de musical Fun Home. Jij kunt het gesprek volgen op het Instagram account van Musicalsites.nl.

Foto: Roy Beusker

Klik hier voor de link van Instagram om het interview te  volgen

Renée van Wegberg

Renée voltooide haar opleiding aan de muziektheateracademie van het Rotterdams Conservatorium en was te zien in de musicals Annie, We Will Rock You (Duitsland), Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (vertelster), Urinetown, Wicked (Elphaba), Tick Tick Boom! , 50 Tinten… de Parodie Nonsens en Expeditie Eiland.

Verder speelde ze in de toneelproducties De Vagina Monologen, De Man Die Het Wist, een hommage aan Hitchcock en in Kinderen geen Bezwaar. Daarnaast was Renée soliste in de theatrale liedjesprogramma’s Vive la France I en II, Op een mooie Pinksterdag, bij Musicals in Ahoy’ 2006 en Musical Classics in 2012, zong ze de rol van Maria Magdalena in Jesus Christ Superstar in Concert (2013, 2015) en toerde ze door China met het orkest Symphonic Impulse. Seizoen 2017 – 2018 speelde Renée de titelrol in Liesbeth List, de Musical en werd alom geprezen voor haar vertolking als Liesbeth List.

Renée werd de winnares van het televisie programma AVRO’s Sterrenjacht (2004), kreeg de titel “hét multi-talent van Nederland”, en won daarmee een hoofdrol bij Joop van den Ende Theaterproducties en een studiereis naar New York. Ook nam ze deel aan de finale van het Nationale Songfestival in 2005.
Renée leent haar stem aan verschillende tekenfilms, commercials, radio-jingles en computergames. Verder schreef ze eigen werk op haar EP You’ll Find Me en de single On Christmas Day. Momenteel is ze ook werkzaam als vocal coach.

Voor haar rol als vertelster in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en de rol van Suzan in Tick, Tick, Boom! werd ze genomineerd voor een Johnny Kraaijkamp Musical Award. In januari 2018 won Renée een Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical voor Liesbeth List, de Musical.

Lees ook:
Renée van Wegberg zingt List, Shaffy

De website  van Renée vind je hier