AMA's, een topavond in Carré

Amateurmusicals vind je in heel Nederland. Logisch dat er naast het Musical Award Gala ook een Amateur Musical Award Gala is. Dat dit gala minstens zo veel stijl heeft, zal menigeen wellicht verbazen. Een groot live-orkest onder leiding van Gerbrand van Kolck begeleidde de diverse musicalverenigingen en ook de individuele deelnemers aan dit gala. De awards werden uitgereikt door professionals die stuk voor stuk lovend waren over het niveau. Anne-Wil Blankers schaamde zich zelfs dat ze nog nooit een amateurmusical had gezien en nam zich voor om er binnenkort eentje te gaan bezoeken.  

Amateur Musical Awards 2017 238

De presentatie was in handen van Erik Brey die dat fantastisch deed en zelfs opende met een rap. Met een kleine wisseling in de samenstelling bestond de vakjury dit jaar, naast voorzitter Jacques d’Ancona, wederom uit Marianne van Wijnkoop, Hans Cornelissen en René van Kooten. Nieuw dit jaar waren kostuumontwerper Arno Bremers en musicalactrice Lone van Roosendaal. De jury had een ruime keus uit uitstekende musicals die elke keer weer op een hoger niveau komen.

Amateur Musical Awards 2017 2

Musicalsites probeert van elke amateur musical verslag te doen en wij waren vaak getuige van mooie pareltjes die ook op dit gala te zien waren. In een uitverkocht Theater Carre was de sfeer vanaf het begin goed. De majestueuze zaal was volledig uitverkocht en backstage stonden ruim 250 genomineerden te trappelen van ongeduld. Het enthousiasme van het publiek was aanstekelijk en de spanning van de deelnemers was in iedere hoek van het theater voelbaar. Opvallend was dat de ‘verliezers’ heel enthousiast reageerden als ze niet hadden gewonnen en blij waren voor de winnaar. De saamhorigheid was bijzonder groot.

Amateur Musical Awards 2017 50

Wat een talent zagen we en wat een energie straalde iedereen uit. De liefde voor elkaar en het musical vak straalde van het toneel af. Het dak ging eraf in Carre en het was een avond om nooit meer te vergeten.

Amateur Musical Awards 2017 198

De winnaars:

Beste Musical Comedy
The Wiz - Stichting BOV

Beste Musical Drama
Titanic - Het Brabants Muziektheater

Beste Ensemble
Into the woods - On stage

Beste Mannelijke Hoofdrol Comedy
Jeroen van Grunsven - Gomez - The Addams Family - Greg & Baud Productions

Beste Mannelijke Hoofdrol Drama
Roy Verhoeven - Frederic Barret - Titanic - Het Brabants Muziektheater

Beste Vrouwelijke Hoofdrol Comedy
Babette Pasman-Schut - Heks - Into the woods - On stage

Beste Vrouwelijke Hoofdrol Drama
Janneke de Beer - Jane Eyre - Jane Eyre - Spot! Theater

Beste Mannelijk Bijrol Comedy
Freek van der Heide - Gerrit - Ja Zuster Nee Zuster - Zwols Muziektheater

Beste Mannelijk Bijrol Drama
Christian Jongedijk - Angel - Rent - Vals Alarm

Beste Vrouwelijke Bijrol Comedy
Renate Rouwen - Paulette - Legally Blonde - Musicalgroep The Cast

Beste Vrouwelijke Bijrol Drama
Timna Hacquebord - Maureen - Rent - Vals Alarm

Beste Vormgeving/Toneelbeeld
Cats - Valuascollege Venlo

Voor de fotoreportage klikt u hier.