Paradijselijke Harrie en Eva

Voor de tiende keer kruipt Jon van Eerd in de huid van Harrie Vermeulen. De aflopen jaren zagen we hem al als plastisch chirurg, baby-oppas, geest en nu wandelt hij het Paradijs binnen.

Harrie en Eva 14

Dit keer nemen we een kijkje bij de repetities van het muziektheaterstuk ( want dan hoef je niet te kunnen zingen volgens Harrie ) Pa en Ma Radijs in het Paradijs. Om het stuk te kunnen betalen, heeft Harrie een dealtje gesloten met ene Willem uit de onderwereld. Als vanouds neemt Harrie met zijn onbesuisde en razende manier van doen, steeds maar weer de verkeerde beslissingen. Te midden van dartelende vlinders, gracieus kleurende bloemen en kabbelende watervalletjes maakt Harrie er weer een kolossale chaos van.

Jon van Eerd wordt niet voor niets de koning van de humor genoemd. Als schrijver van het stuk en hoofdrolspeler kent hij het stuk als geen ander en dat is duidelijk te merken. Zijn timing, zijn mimiek, zijn stemvolume, alles klopt gewoon als hij speelt. En aangezien hij haast het hele stuk op het toneel is te vinden, klopt het hele stuk. Margo Dames draagt daar ook een behoorlijk steentje aan bij. Het samenspel is geweldig. Haar personage heeft vele kanten en deze wisselt ze op een geweldige wijze af.

Harrie en Eva 7

Jon van Eerd vertelde na afloop dat hij al jaren probeert om het personage Harrie minder te laten rennen, gooien en smijten. In dit stuk mochten Jacqueline Aronson, Karels Simons en Rosalie de Jong dat vaak doen en dat ging ze voortreffelijk af ( al bleef er voor Harrie ook nog genoeg over). Daarnaast hebben ze alle drie een super timing en veel humor.

Gedurende de voorstelling zijn er vele momenten waarop het publiek haar lach niet kan bedwingen. Hoe kan het ook anders met zo'n script, hilarische theatrale vormen en het lekkere tempo waarmee het stuk voorbij raast. Er wordt gezongen, gedanst, er is interactie met het publiek en er is een groots decor. En wat dacht je van dat dansje waarbij we zelfs kennis mochten maken met het Goddelijke, stoere, smakelijke lichaam van Harrie. Ogenschijnlijk is het lekker rommelig, maar eigenlijk wordt alles tot op de milliseconde getimed. Grandioos! Gegarandeerd een geslaagde avond.

Harrie en Eva 17

Cast:
Jon van Eerd
Margo Dames
Jacqueline Aronson
Karel Simons
Rosalie de Jong

Kijk voor meer informatie op https://www.pretpakhuis.nl/harrie-en-eva

Voor de fotoreportage klikt u hier.