High Tea with 'My Fair Lady'

Dé Eliza Doolittle jurk staat al klaar en de ruimte in het Apollo First Hotel waar vandaag pers wordt ontvangen zou zo de werkkamer van Professor Higgins kunnen zijn.

High Tea My Fair Lady 3

Op donderdag 12 oktober gaf de gehele cast van My Fair Lady tijdens een luxe high tea in dit bijzonder toepasselijke decor een voorproefje van wat de Nederlandse theaters komend seizoen mogen verwachten.

High Tea My Fair Lady 10

Het verhaal.
In My Fair Lady neemt een excentrieke professor de weddenschap aan om een eenvoudig bloemenmeisje om te toveren tot een lady in de Engelse society. Dat gaat niet zonder slag of stoot want Eliza heeft het hart op de tong. Maar leraar en leerling groeien naar elkaar toe en Eliza weet niet alleen de Engelse elite van slag te brengen...
Kenners zijn het erover eens: My Fair Lady is één van de beste musicals ooit gemaakt. Een grootse productie met overrompelende kostuums en klassiekers als ‘Zou dat nou niet zalig zijn’, ‘Het Spaanse graan’, ‘Kom terug en dans met mij’ en ‘Als ik straks de kerk maar haal’.

De preview.
Tijdens 3 klassiekers uit de show schakelt Esmée Dekker (Eliza Doolittle) moeiteloos over van plat Amsterdams (“zou dat nou niet zalig zijn?”) naar keurig ABN (“Het Spaanse graan” en “Kom terug en dans met mij”). Met haar prachtige zangstem brengt ze iedereen in vervoering: Alfred van den Heuvel (kolonel Pickering) en Chris Tates (professor Higgins) horen haar duidelijke articulatie in “Het Spaanse Graan” alsof ze het haar voor het eerst horen zingen. Het ensemble achter haar straalt, hun samenzang bezorgt menigeen in de ruimte kippenvel. Ook tijdens de high tea tijdens de preview blijkt dat de sfeer in deze groep talentvolle performers meer dan goed zit.

High Tea My Fair Lady 13

Werkelijk alles aan deze preview wijst erop dat De Graaf en Cornelissen Entertainment goud in handen heeft en een productie van topniveau op de planken brengen. My Fair Lady is vanaf eind oktober te zien, maar De Graaf en Cornelissen Entertainment is al druk bezig met de toekomst. Binnenkort wordt de 40e productie bekend gemaakt, deze zal in de lijn van A Chorus Line en My Fair Lady zijn. Of Esmée Dekker hierin te zien zal zijn is nog niet bekend gemaakt, wel dat ze voorlopig De Graaf en Cornelissen Entertainment trouw zal blijven: in theaterseizoen 2018-2019 zal ze in maar liefst 2 verschillende producties te zien zijn.

High Tea My Fair Lady 21

My Fair Lady, dit seizoen op 3 verschillende continenten te zien, zal vanaf 24 oktober in de Nederlandse theaters te zien zijn.

Bekijk hier de speellijst voor een theater bij jou in de buurt, want het ‘sou salig sijn’ als je dit live mee mag maken! https://www.degraafencornelissen.nl/voorstelling/speellijst/my-fair-lady

Klik hier voor de fotoreportage

Foto's en verslag Gaby Lejeune