Eigentijdse versie van 'De prinses op de erwt'

'De prinses op de erwt' is een eeuwenoud sprookje geschreven door Hans Christian Andersen over een koning en koningin die op zoek gaan naar een dochter voor hun zoon, de prins. Ze verzinnen een list om er achter te komen wie na een nacht slapen op een stapel matrassen met een erwt slecht heeft geslapen. Alleen een prinses zal merken dat er een erwt onder ligt. In deze musical zijn de prins en prinses getrouwd en hebben een zoon gekregen waarvoor ze een prinses zoeken. De geschiedenis herhaalt zich als het ware.

Prinses op de erwt 1

Prins Koen moet trouwen, want zijn vader wil met pensioen en lekker gaan vissen in de hofvijver. Maar Koen wil helemaal niet trouwen en al helemaal niet trouwen met een onbekende prinses!  Dan ontmoet hij Annabel in het bos. Annabel vindt hij wel leuk. Maar of zij een geschikte vrouw voor hem zal zijn? Gruwelina zal, als Koen geen vrouw vindt, de nieuwe koningin worden. Iets dat niemand wil, behalve Gruwelina natuurlijk.

Deze musical is qua setting in die tijd nog steeds hetzelfde maar toch zijn er eigentijdse zaken zoals een PA (personal assistant), een koninklijke groepsapp en andere eigentijdse zaken toegevoegd. Het maakt het allemaal net even wat begrijpelijker en sneller. Het decor is eenvoudig maar net als de kleding schitterend uitgevoerd en is tot in detail verzorgd en werkelijk koninklijk.

Prinses op de erwt 10

De rol van de eigenwijze Prins Koen die nog geen koning wil worden, wordt gespeeld door Joost Kramer die mooi tegenspel krijgt van Femke Hermans die de rol van de tegendraadse Prinses Aannabel speelt. Annabel vertikt het om gillend in de rij te staan om de echtgenote te worden van Prins Koen. Kaper op de kust is Gruwelina gespeeld door Sanne Franssen die humor heeft, spreekt en speelt. Ze weet deze slechte vrouw op een mooie wijze neer te zetten. De koning, gespeeld door producent Hans Langhout, wordt met de nodige zelfspot neergezet.  Koningin en andere rollen worden gespeeld door Annebeth Moolenburgh die dit op een sprankelende wijze doet en met name de rol van de koningin speelt ze liefdevol en is ze de slimme vrouw achter de koning. De lakei, gespeeld door Brian Verhagen is de spin in het zoekende web naar de prinses en vervuld ook aan het begin de rol van verteller.

Prinses op de erwt 19

De regie was in handen van Benno Hoogveld die met deze cast 'De prinses op de erwt' een eigentijdse twist gaf.

Kijk voor meer informatie op http://langhout-theater.nl/voorstelling/prinses-op-de-erwt/

Klik hier voor de fotoreportage.