Dirk Scheele's Huis- tuin- en keukenavonturen: YouTube in het theater

Dirk Scheele is al 15 jaar bekend van zijn vele kinder-cd's, dvd's, en televisieprogramma's op o.a. Nickelodeon, Z@ppelin en natuurlijk van zijn laatste grootscheepse Theatertournee Dikkie Dik - Limonade met Prik. Dirk komt nu met een voorstelling Huis- tuin- en keukenavonturen, momenteel de absolute hit op zijn YouTube-kanaal.

Dirk Scheele 2017 18

Dirk verkent alles wat er in en rondom het huis aanwezig is op een grappige manier en de show zit vol met muziek. Hierdoor worden alle gewone dingen ineens heel erg leuk.

Zo begint hij in de tuin. Wat de succesformule maakt is dat de liedjes makkelijk in het gehoor liggen en altijd interactief zijn. Het publiek opwarmen was dan ook niet nodig, er werd direct met volle overtuiging mee geklapt, gezoemd en geblaft als een hond. Tijdens de voorstelling wordt Dirk bijgestaan door (buurmeisje) Joes (Boonen) die tevens tante Viola speelt. Met Joes gaat Dirk een boterhammetje eten en wat is er leuker dan dat met een boterhammenboogie te doen.

Maar ja, daarna moet er wel opgeruimd worden en het huishouden gedaan voor als tante Viola straks komt. Iepke Seebregts, verantwoordelijk voor het decor, heeft zich bij de huishoudelijke apparaten heerlijk uitgeleefd. De wasmachine die echt draait (volgens een toeschouwster was zelfs de openende deur al magisch) en het koffiezetapparaat dat scheetjes laat is natuurlijk fantastisch. Al snel wordt Dirk afgeleid door de muziek en pakt hij zijn elektrische gitaar voor wat rock and roll. Maar ja, daar hoort natuurlijk ook een drum, basgitaar en zangeres bij. Vanuit het publiek stroomt de hulp toe en de rock and rollband is daar. Op een onvervalst Rolling Stones nummer rocken de kids erop los. Niemand heeft door dat tante inmiddels al gearriveerd is en niet echt blij is met de rommel. Opruimen dus!

Dirk Scheele 2017 27

Dan blijkt ook tante Viola dol te zijn op muziek (ze vindt een piano in de koelkast en een trompet op de plank) maar Dirk laat met het ritsenlied zien dat je eigenlijk overal wel muziek mee kunt maken. Al dat muziek maken zorgt ondertussen voor behoorlijke trek en wat is er dan beter dan een overheerlijke pannenkoek. Hoewel in de pan houden nog best lastig blijkt te zijn! De klok op het podium vertelt ons dat het tijd is voor het middagdutje. Ondanks het slaapliedje van Dirk, is er voor dutjes echter geen tijd. Buurmeisje Joes komt hem weer wakker maken met een dans die ze net geleerd heeft. De Surinamedans; swingen met je heupen en dan een polonaise. Dirk en Joes hadden nog bedacht dat een polonaise voor het decor langs best moest kunnen maar de kids waren zo enthousiast dat er toch wat chaos uitbrak; de hele zaal liep leeg naar het podiumgedeelte en het dak ging eraf.

Dirk Scheele 2017 41

Maar Dirk en Joes zijn niet voor een gat te vangen en dirigeerden het publiek weer keurig naar hun plaats waar ze (op hun plek) nog even los konden gaan op het laatste nummer.
Dirk eindigde de voorstelling met iedereen te bedanken en de aankondiging dat na het persmoment hij nog alle tijd zou nemen voor zijn fans in de foyer. En die stonden dan ook massaal nog op hem te wachten met zijn boeken, T-shirts en dvd's om te signeren. Blije gezichtjes, voldane ouders, het middagje kindertheater zit erop. Wat een avontuur!

Wil je ook Dirk zijn Huis- tuin- en keukenavonturen meemaken? Kijk voor de speellijst op www.dirkscheele.nl

Klik hier voor de fotoreportage

Verslag en foto's: Mariska Steenbergen