Keihard repeteren bij West Side Story

Twee weken keihard repeteren. Twee weken hele dagen werken met 32 castleden. Twee weken intensief begeleid worden door het creatieve team. Dit is wat ik heb gedaan de afgelopen twee weken. De afgelopen weken vond namelijk de Summer Academy plaats van West Side Story.
Bastiaan en Floor

In april deed ik auditie voor het jubileumproject van Het Concertgebouw in Amsterdam. Vanwege het 125-jarige bestaan, was er besloten West Side Story te gaan doen met een jongerengroep die zou bestaan uit amateurs en aankomend professionals. Ik was toen bezig met de laatste loodjes van mijn examenjaar bij Fontys Muziektheater, te Tilburg. De klassieker West Side Story in combinatie met Het Concertgebouw, een kans die ik niet wilde missen. Met succes kwam ik de online en live audities door en werd mij, na twee spannende weken wachten, de rol van Tony aangeboden. Wat een mooie kans om te mogen doen vlak na mijn opleiding.

Kick off in Het Concertgebouw
11 mei hadden we de 'kick-off' in Het Concertgebouw. Dit was de eerste keer dat we elkaar als groep zagen. Na een introductie en rondleiding van algemeen directeur Simon Reinink gingen we meteen aan de slag met de creatives in de Kleine Zaal. Vanaf nu hadden we elke zaterdag een muzikale repetitie in Utrecht en op 29 juni konden we het hele West Side Story repertoire showen aan muzikaal leider Matthew Rowe en regisseur Javier López Piñón. Dit was een erg drukke periode. Ook omdat op 19 juni mijn eindexamenvoorstelling plaatsvond in Tilburg. Ondanks deze drukte, wist ik toch met succes mijn diploma te halen.
WSS 1
Summer Academy
De afgelopen weken stond in het teken van de Summer Academy. Summer Academy? Wat is dat nou? Normaal gesproken repeteer je voor een musical ongeveer 6 weken achter elkaar door. Aangezien onze cast over het algemeen bestaat uit studerende en werkende jongeren hebben wij niet de mogelijkheid om doordeweeks te repeteren en moeten wij dit dus in de weekenden doen. De Summer Academy gaf ons de mogelijkheid om in de zomervakantie twee weken achter elkaar intensief te werken. In deze twee weken hebben we onze hele eerste akte gezet. En dat is nog al wat. West Side Story bestaat namelijk uit heel veel ensemble scènes. Denk hierbij aan de Jet Song, Cool, America en Dance at the Gym/Mambo. Deze stukken moesten allemaal gezet worden. Het is zo gaaf hoe we in deze twee weken van een diverse groep een echte 'company' zijn geworden onder het motto van Javier: Energy, Honesty & Working Together.

Balkon scène
De mooiste dag van deze twee weken was de dag dat we gingen repeteren in Het Concertgebouw. Het is zo bijzonder om in de beroemde Grote Zaal te staan. Ik heb genoten van de akoestiek tijdens het repeteren van het lied Maria en de beroemde Balkon scène. Ik heb met Laetitia Gerards als Maria dan ook wel een fantastische tegenspeler. We kregen toch wel echt de kriebels toen we daar stonden te zingen. Ook omdat alle pers deze dag er bij was vanwege de perspresentatie. Hiervan is ook een verslag te zien op deze site.
WWS 2
Om nooit meer te vergeten
Eigen favoriete momentjes van de twee weken:
- Individueel werken met repetitor Ineke Geleijns en Matthew Rowe aan Maria en Something's Coming.
- Intensief repeteren met Laetitia en Javier.
- Zingen in het Concertgebouw.
- De verjaardag van een castlid Rasta.

Lunchconcert
Nu is het weer afkicken. En zit ik op Camping De Paal in Bergeijk, waar ik werk, mijn column te schrijven. Te wachten tot we aan de tweede akte gaan beginnen. Gelukkig mogen we 4 september al vijf nummers voordragen tijdens het gratis lunchconcert in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw.

Ik zal jullie tot de uitvoeringen in december op de hoogte houden van alle leuke ontwikkelingen.

Voor meer informatie over deze productie: http://westsidestory.concertgebouw.nl/

L
ees ook:

Een kijkje bij West Side Story