Little Women speelt donderdag de première en de kaartverkoop gaat goed. Reden voor ons om toch nog maar eens te gaan kijken bij de repetities. De reden van dit succes is duidelijk. Een mooie musical met geweldige muziek en een verhaal dat past in de kerstperiode met een cast die garant staat voor geweldige spel en zang. Musical zoals musical bedoeld is.

 

Repetities

Bij onze binnenkomst is iedereen al gedreven bezig met repeteren onder leiding van regisseur Bruun Kuijt. De musical is vertaald door Daniël Cohen. De cast bestaat uit grotendeels dezelfde bezetting als bij de concertante versie van deze musical, die uitstekende recensies kreeg. Michelle van der Ven was jarenlang bezig om deze musical naar Nederland te halen en dat is nu dan ook eindelijk gelukt. In een razend tempo is er gerepeteerd om deze musical perfect op de planken te zetten. De twee alternates, Romy Peters (Beth) en Imme Debeij (Amy) repeteerden mee toen wij bij de repetities aanwezig waren.

Michelle heeft de stichting Paperkite opgezet om jonge vrouwen een kans te geven om te spelen in mooie producties, die wellicht een minder commerciële lading hebben, maar het wel verdienen om gespeeld te worden. Empowerment van jonge vrouwelijke talenten staat centraal bij Paperkite.

Little Women, de musical

Op Broadway was Little Women al een groot succes, en nu is deze populaire voorstelling in DeLaMar West te zien. Little Women vertelt het verhaal van de vier zusjes March: de romantische Meg, de zachtaardige Beth, de verwende en temperamentvolle Amy en de stoere, ambitieuze Jo. De vier zussen dromen, spelen, ruziën en ontdekken wie ze zijn en wat ze willen worden. Zo hoopt Jo een bekende schrijfster te worden, in een tijd waar kansen voor jonge vrouwen beperkt zijn. Het wereldberoemde verhaal van Louisa May Alcott, over jonge vrouwen en hun strijd tegen een bekrompen wereld, komt op prachtige wijze tot leven in deze sfeervolle musical die zich afspeelt rond de kersttijd in de 19de eeuw. Vertolkt door een cast met zowel gevestigde acteurs als veelbelovende jonge talenten.

Voordekunst

Mede door middel van een Voordekunstcampagne werd er meer dan 13.000 euro ingezameld om een decor te maken en een orkest op het toneel te zetten om deze mooie voorstelling met alles erop en eraan te kunnen spelen. Nu de cast midden in de repetities zit, komt na een korte repetitieperiode de doorloop en generale er al aan, want woensdag 20 december is het zover en wordt de eerste voorstelling al gespeeld in het DeLaMar West in Amsterdam.

Kaarten en informatie

Wil je nog kaarten bestellen dan kan dat op https://delamar.nl/voorstellingen/little-women/ en voor slechts euro 29,50 kun je genieten van een musical waarmee je jouw kerst een extra tintje geeft.