Lot Berendse en Bas van Rijswijk spelen in december 2023 hun eigen geschreven musical Helden Op Geitenwollen Sokken; Een VEGA-Mini-Musical. Exclusief te zien van 19 t/m 30 december in Scala Amsterdam.

Mindy en Toby

In deze musical volgen we Mindy en Toby, twee VEGA-vrienden die een presentatie geven. Hetonderwerp; VEGA. Wie VEGA is, zorgt goed voor onze wereld. Maar, dan blijkt al gauw dat Toby nog kip eet, want dat is toch geen vlees? Een gênante ontdekking! Dit is een wake-up-call voorToby. Hij zoekt online meer informatie op over duurzaamheid, en raakt dat verdwaald in alle regels die gelden voor een duurzaam leven. Mindy ‘sticks to the plan’ en is ervan overtuigd dat VEGA zijn voldoende is. Maar als ze ziet hoe Toby verdrinkt in alle mogelijke manieren om duurzaam te leven, moet ze hem dan niet te hulp schieten?

Mini-musical

Een mini-musical van circa 20 minuten over hoe we als mensen onszelf gek kunnen maken in deze wereld, bomvol met informatie. De regie is in handen van William Spaaij, die afgelopen seizoen nog te zien was als Vince Fontaine in de musical Grease. De muziek is gecomponeerd door Marnix Wetzer, die recent de muziek maakte voor Mees Kees Op Kamp, De Musical. Sterre-Luna Zangirolami maakte de choreografie voor deze VEGA-Mini-Musical, en was afgelopen seizoen te zien als Thea en Dancecaptain in de musical Spring Awakening. Ook Lot Berendse en Bas van Rijswijk speelden in SPRING AWAKENING, in de rollen van Martha en Ernst. Daar leerden ze elkaar kennen en ontstond het idee om een eigen musical te gaan schrijven. Na anderhalf jaar ontwikkelen zijn ze er klaar voor om hun voorstelling aan het publiek te tonen.

De musical is te zien van 19 t/m 30 december 2023 in Scala Amsterdam, een uniek concept waarbij je per avond 2 tot 4 korte voorstellingen van 20 minuten kunt zien. Tussen deze voorstellingen door heb je de gelegenheid om kleine gerechtjes te eten en een drankje te doen. De perfecte avond uit voor deze winterse feestmaand.

Meer informatie over Scala Amsterdam & de ticketverkoop van Helden Op Geitenwollen Sokken; Een VEGA-Mini-Musical vind je via: www.scala-amsterdam.nl