Veelbelovende perspresentatie voor Meisje met het rode haar.

Het meisje met het rode haar vertelt het verhaal van Hannie Schaft, een van de grootste verzetsheldinnen van ons land. Hannie zal worden gespeeld door Roos van Erkel, bekend van onder andere Moeder, ik wil bij de Revue en de film Het Bombardement. Jim Bakkum speelt de mannelijke hoofdrol van Hannie’s medeverzetsstrijder Hugo.

Het meisje met het rode haar presentatie 7

Lees meer...

De Tweeling preview nu al indrukwekkend

In het DeLaMar theater kreeg het publiek gisteren een indrukwekkend voorproefje van De Tweeling.

De Tweeling Uitmarkt 5

Lees meer...

De magie van waanzinnige kinderen: ontroerend gedroomd.

Eerder waren we aanwezig in het DeLaMar theater bij de voorstelling die 35 jaar liedjeshistorie van Kinderen voor Kinderen uitbeeldt. Na 129 voorstellingen wordt de voorstelling verlengd met een unieke speelperiode in de Wim Sonneveld-zaal in het DeLaMar theater te Amsterdam.

Waanzinnig gedroomd 3

Lees meer...

Eerste repetitiedag Grease, de musical

Vandaag was de eerste repetitie van de musical Grease. Albert Verlinde vertelde vandaag vol trots over zijn nieuwe productie. Enige weken geleden was al de perspresentatie, maar vandaag start de volledige cast met repeteren.

Cast met taart

Lees meer...

Albert Verlinde krijgt eerste Theatermagazine

Het Land van ANWB is hét platform voor betaalde en gratis uitjes voor jong en oud met interessante kortingen voor ANWB-leden. Naast een groot aanbod van attractieparken, musea, fiets- en wandelroutes, speeltuinen en kinderboerderijen, kunnen er ook diverse theatervoorstellingen via het Land van ANWB geboekt worden. Om dit aanbod extra onder de aandacht te brengen zal er een glossy theatermagazine worden meegestuurd met Kampioen 10, welke in oktober 2015 verschijnt.

Theatermagazine 6

Lees meer...

Twee bodyguards voor Romy Monteiro

Mark van Eeuwen en Dave Mantel gaan beiden de rol van bodyguard Frank Farmer spelen in de musical The Bodyguard. Geheel in stijl kwamen zij aan met een privé-jet op Schiphol. Samen met Romy Monteiro en Carolina Dijkhuizen en de voltallige cast werden zij daarna gepresenteerd aan de pers.

Lees meer...

Wickie vaart uit naar Nederland

Na twee succesvolle films en een remake van de populaire animatieserie Wickie de Viking, pakt Studio 100 uit met Wickie, de Musical. In deze spannende, maar vooral ook grappige familiemusical gaan de Vikingvrienden uit Flaken wederom de strijd aan met aartsvijand Vreselijke Sven, die vastbesloten is de grootste Vikingschat in handen te krijgen. 

Wickie 3

Lees meer...

Masterclass Pia Douwes voor cast ‘Dogfight’

Het theaterseizoen loopt op zijn einde, maar in het M-Lab wordt nog druk gerepeteerd voor een voorstelling die half juni te zien is in het theater in Amsterdam Noord. De cast, bestaande uit alleen maar derde- en vierdejaars studenten van de verschillende muziektheateropleidingen in Nederland, is al enige tijd bezig met de repetities van de musical 'Dogfight.' Dit repetitieproces bevatte ook een masterclass van iemand uit het vak, die de cast op 28 mei kreeg van niemand minder dan Pia Douwes.

Dogfight repetitie 28

Lees meer...

Kijken bij de repetities van de musical Midzomernacht

William Shakespeare schreef zijn komedie Een Midzomernachtsdroom in 1600. Niet alleen is het toneelstuk vele malen opgevoerd, ook heeft het geleid tot talloze speelfilms, romans, televisiebewerkingen, opera's en musicals. De derdejaars studenten van de Frank Sanders Akademie maken voor hun eindejaarsvoorstelling een eigen bewerking en wij namen vanmorgen een kijkje bij de repetities.

Midzomernacht repetitie 34

Lees meer...

Spelen met Klei

Gerrie van der Klei, een theatervedette die al meer dan vijftig jaar in het vak zit. Een zeer bijzondere prestatie die zich uitstekend leent voor een nieuwe voorstelling. 'Spelen met Klei' is een voorstelling gemaakt voor en door Gerrie van der Klei.

Spelen20met20Klei 4

Lees meer...

Naar het circus met Janke Dekker Producties

In de circustent van Magic Circus vond vanmorgen de perspresentatie plaats van Janke Dekker Producties. Voor het eerst zullen er maar liefst drie producties in een seizoen te zien zijn. De Sterrenshow van Willem Ruis werd vanuit een circustent van 80 bij 44 meter uitgezonden, vandaar dat er gekozen was voor een circustent.

Janke Dekker producties presentatie 25

Lees meer...