Telkens weer het dorp – Stichting Zonnehuis muziektheater

Op 28 juni a.s. is het 100 jaar geleden dat Wim Sonneveld geboren werd. Stichting Zonnehuis Muziektheater grijpt deze verjaardag aan en brengt Telkens weer Het dorp naar Het Zonnehuis!

Telkens weer het dorp 3

Een muzikale hommage vol tijdloze klassiekers als Het dorp, Lieveling, Josefien en Moeder, ik wil bij de revue. Nummers waarmee Sonneveld grote bekendheid verwierf en die allemaal geschreven werden door zijn levenspartner en tekstschrijver Friso Wiegersma.

Telkens weer Het dorp wordt gebracht door vier topvocalisten, twee generaties, uit de cabaret- en musicalwereld: Frans Mulder, Vera Mann, Mitch Wolterink en Julia Herfst.

Telkens weer het dorp 1

Telkens weer Het dorp wordt op een intieme manier in Het Zonnehuis gebracht. De tijdloze nummers van Wim Sonneveld, geschreven door Friso Wiegersma, worden mooi gebracht door de 4 solisten. Twee daarvan zijn wel opgegroeid met Wim Sonneveld, de andere twee niet. Dit zorgt voor een mooi contrast en een frisse toon aan de nummers. De herkenbare melodietjes (zowel voor jong als oud) en de toepasselijke teksten passen nog net zo erg in deze tijd als toen het geschreven werd. Ook voor de jongere generatie is het daarom een leuke show om naar te kijken.

Het decor (dat oorspronkelijk gebruikt wordt voor The Bridges of Madison County) bestaat uit niets meer dan een houten brug en een trap. Uiteraard is Sonneveld’s bekende stoel ook aanwezig. De houten trap geeft het idee van een showtrap, wat goed bij de tijdsgeest van de nummers past.

Solist Mitch Wolterink zegt dat, ondanks dat hij niet met Sonneveld is opgegroeid, hij in zijn schoolcarrière (aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten), veel naar zijn nummers geluisterd heeft. Hij vindt hem een bijzondere artiest omdat hij grappige liedjes kan brengen zonder zelf lollig te zijn. De serieusheid achter hem maakt het ook erg gevoelig. Mitch geeft de nummers een moderne twist met moderne choreografieën (van Chiara Re). Dit bewijst ook maar weer hoe tijdloos Wim Sonneveld’s nummers zijn.

Telkens weer het dorp 2

Vera Mann is daarentegen wel met Sonneveld opgegroeid, ook in België was hij heel bekend. Ze heeft dit liedjesprogramma van Sonneveld 15 jaar geleden ook gezien. Ze weet nog goed dat toen Wim Sonneveld op het eind verscheen, op een scherm, ze in tranen was. Die herinneringen zie je terug op toneel. Met de juiste gevoeligheid, maar ook humor, zet ze mooie nummers neer.

Alle nummers in dit mooie liedjesprogramma worden met precies de juiste lading en gevoeligheid gebracht, zoals Wim Sonneveld het bedoeld zou hebben.

Telkens weer Het dorp speelt nog t/m 28 juni in Het Zonnehuis.
Bestel je kaarten nog snel via http://zonnehuismuziektheater.nl

Voor de fotoreportage klikt u hier

Verslag: Bram Ven
Foto’s: Wilma van der Werf