Nu de theaters er alles aan doen om weer open te gaan en de eerste artiesten hun spotlight weer hervonden hebben, durft een aantal producenten ook weer wat verder vooruit te kijken. Stent Producties (o.l.v. Giovanni Sturkenboom) is daar één van en die brengt dit najaar de Rockmusical ‘Murder Ballad’. De kleine cast (vier artiesten) bestaande uit grootse namen; Vajèn van den Bosch, Jonathan Demoor, Buddy Vedder en Cystine Carreon, presenteerde zich vandaag voor de pers.

Het originele script is van Julia Jordan en vertaald door Florus van Rooijen. Laatstgenoemde heeft tevens de regie in handen.
Muziek en liedteksten komen van de hand van Juliana Nash en Marnix Wetzer zal de muzikale leiding op zich gaan nemen.

 

Het verhaal

Sara (Vajèn) is een ambitieuze, levenslustige twintiger, die niets van het leven wil missen. Na een stormachtige relatie met de ruige Tom (Jonathan) ontmoet ze de veel rustigere en stabielere Michael (Buddy). Ze trouwen en krijgen een dochtertje. Maar na jaren gaat het knagen, heeft ze wel de juiste keuze gemaakt en past de rol van jonge moeder haar wel? Als ze dan Tom weer tegen het lijf loopt, laait de passie van vroeger weer op.

De Off-Broadway hit ‘Murder Ballad’ is een doorgecomponeerde rockmusical waarin de mysterieuze verstelster (Cystine) het publiek meeneemt in het verhaal van Sara. Eén ding is zeker: voor één iemand loopt het fataal af. Maar de vraag is, wie is het slachtoffer en wie is de dader?

De presentatie

De presentatie vindt plaats in het Polanentheater in Amsterdam. Een authentieke plek waar, mede door een grote crowdfundingsactie, gelukkig nog steeds gerepeteerd en gespeeld kan worden.

Na een korte inleiding door Giovanni, die aangeeft net het akkoord voor de Nederlandse vertaling binnen te hebben, komt Florus aan het woord om het verhaal en de twee nummers die de cast gaat zingen in te leiden. ‘Een Moord Ballade’, geeft in het nummer de verstandhouding aan tussen de personages en het tweede nummer vertelt ons over de tweestrijd van Sara tussen haar stabiele man en het ‘foute ex-vriendje’. Na slechts twee dagen repetitie zien en horen wij nu al dat dit een knaller gaat worden. Zeer sterke vocalen en met alleen maar zang en beetje spel nu al intrigerend. We willen meer weten!

Nog een maandje geduld en dan zal deze voorstelling, geheel Corona -proof aldus Giovanni, ten tonele worden gebracht.
Murder Ballad is vanaf 24 september te zien in verschillende theaters door het hele land. Kijk voor kaarten op www.stentproducties.nl

Foto’s en verslag: Mariska Steenbergen
Video: Rob de Haan

Lees ook:
Musicalsites sprak met: Vajèn van den Bosch
Musicalsites sprak met Giovanni Sturkenboom, producent