Twintig jaar geleden deed Bastiaan Ragas auditie voor de rol van Radames in de Nederlandse versie van de hitmusical Aida (2001 – 2003). Het werd zijn doorbraak in Nederland. Samen met onder anderen Carolina Dijkhuizen en Antje Monteiro zong hij avond aan avond over het verhaal over de onwaarschijnlijke liefde tussen twee mensen die elkaar ondanks alle hindernissen toch vonden. Nu, twintig jaar later, is de tekst van het ijzersterke nummer op een nieuwe manier actueel. Dat deed Bastiaan ertoe besluiten het opnieuw op te nemen. Voor zijn nieuwe solovoorstelling Lang zal je leven; een cabarettheatervoorstelling naar aanleiding van zijn vijftigste verjaardag, maar vanaf vandaag ook al te horen op Spotify en te zien op Youtube

 

 

Bastiaan Ragas: “Verwarrend bestaan. Dat gaat over nu. Geliefden die elkaar niet kunnen of mogen zien, quarantaines, afstand houden. Het lied was al bijzonder krachtig, maar krijgt door de actualiteit een andere invulling, waardoor het voor mij van nog grotere betekenis is.”

Lang Zal Je Leven

Komend theaterseizoen viert de perfomer zijn vijftigste verjaardag met de theatervoorstelling Lang zal je leven. Hij trekt – coronaproof – door het land met de cabarettheatershow doorspekt met mooie verhalen, aangrijpende anekdotes, slechte grappen en betere liedjes. Hij zingt nieuwe songs, door hemzelf geschreven, maar laat ook enkele nummers uit zijn musicalverleden horen. Waaronder ‘Verwarrend Bestaan’.

Over Bastiaan Ragas:

Bastiaan Ragas is acteur, producent, zanger en schrijver. Hij was te zien in o.a. de theatervoorstellingen ‘Zij is de baas’, ‘Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt’, en ‘Maar je krijgt er wel heel veel voor terug’ naar het boek dat hij zelf schreef. Bastian produceerde ook voorstellingen voor anderen: ‘De Exoot’ voor Anne-Marie Jung, ‘Alles Went Behalve een Vent’ en ‘De Oasebar’ met Gerard Cox en Joke Bruijs, en ‘COX -De Grote Grijze Belofte’, de solovoorstelling van Gerard Cox. Hij speelde in Nederland hoofdrollen in de musicals ‘Aida’ en ‘De Drie Musketiers’. Voor zijn rol in Aida kreeg hij de John Kraaijkamp Musical Award. In Duitsland was hij in de jaren negentig zeer populair als lid van de boyband ‘Caught in the Act’. Hij bracht drie eigen albums uit en dit jaar zijn twee nieuwe singles verschenen: ‘Heb geen angst’ en ‘Zie je nog’. Bastiaan schreef drie boeken, was te zien in films en tv-series als ‘De Ludwigs’ en ‘Beatrix, Oranje onder vuur’, waarin hij prins Willem-Alexander speelde. Ook schrijft hij columns, voor onder andere VROUW en eerder voor het tijdschrift Flair.

Speellijst 2020 ‘Lang zal je leven’:

26 september Valkenswaard
3 oktober Goirle
24 oktober Hoogezand
31 oktober Raalte
14 november Delfzijl
3 december Bergeijk
11 december Tiel
12 december Helmond
 
 
Foto: Nick van Ormondt