Gisteravond vond er een gecombineerd afstuderen plaats op Fontys. Imahni Isolakis studeerde af aan Musicaltheater, terwijl Nigel Vugts afstudeerde aan het Muziektheater. Iets later dan gepland, maar niet minder de moeite waard. Het is natuurlijk raar om een paar maanden later af te studeren dan de rest van de klas, maar gelukkig was de zaal gevuld met oud-klasgenoten, familie, vrienden en studenten. 

Imahni

Imahni speelde haar voorstelling ‘Hija de la Luna’. Bij binnenkomst zag je gelijk een intrigerend beeld. Aan touwtjes hingen diverse stenen waaronder rozenquarts, een steen die zorgt voor liefde en rust. Haar personage leeft op de maan. Op aarde is het heel hip om te manifesteren en heel hard het universum in slingeren wat je wilt. Aan Imahni dan de taak om die wensen eventueel te vervullen. Mensen willen veel en hebben constant hoge verwachtingen.

Met haar mooie spel en stem wist ze het publiek te raken en het had van mij nog wel langer mogen duren.

Imahni heeft in verschillende musicals gespeeld waaronder in Annie, Klaas Vaak en De Gelaarsde kat, maar de meeste mensen zullen haar kennen van de zoektocht naar Sandy. Ze greep naast de winst, maar toch mag ze regelmatig de rol van Sandy spelen in Grease.

Zangcoach: Jack Breikers
Coach: Jeroen van Delft
Pianist: Evelyn Vera Gallardo
Gitarist: Noah Spierts
Licht: Remy de Groot
Geluid: Noll Teunissen

Nigel Vugts

Nigel Vugts speelde zijn afstudeervoorstelling ‘In ieder geval’ Een voorstelling over het voldoen aan verwachtingen en hoe je daarmee om kan gaan. Over het wel of niet kunnen van een radslag, het redden van walvissen en een DHL-busje. Samen met regisseur Florian Slangen heeft hij dit stuk geschreven vanuit zijn fascinatie voor het thema verwachtingen.

Nigel zijn personage krijgt de kans om gereset te worden. Niet meer de persoon zijn die nergens nee op kan zeggen. Noa Groenen, Kees Nieboer en Wouter Tiboel gaven Nigel mooi tegenspel waardoor het talent van Nigel nog meer tot zijn recht kwam.

Vanaf 2022 is Nigel werkzaam als entertainer in de Efteling. In De Hospita maakt hij zijn professionele musicaldebuut.

Medespelers: Noa Groenen, Kees Nieboer, Wouter Tiboel
Regie: Florian Slangen
Muzikale leiding: Jurrian Marx
Vocale coaching: Edward Hoepelman en Ingrid Zeegers
Licht: Remy de Groot
Geluid: Noll Teunissen