Op woensdag 4 oktober rolde de Kunstlinie de loper uit voor een echte High School Dance! De Almeerse schouwburg heeft er alles aan gedaan om er een memorabele avond van te maken. De toon werd bij ontvangst al gezet; bij binnenkomst stond een fotowall waar het publiek een prom-foto kon maken. Daarna werd het publiek verwelkomd met een heerlijk chique drankje.

De musical zelf zat vol energie. Door de strakke dansnummers, de uptempo muziek en de soms gewaagde scenes die vol overtuiging werden neergezet, werd het publiek enthousiast. Zij werden meegenomen in het verhaal over de tieners Danny en Sandy, die na een wervelende zomerromance onverwachts worden herenigd.

 

Dat de musical het publiek écht meenam, was te merken aan het gelach, het gejuich en het geklap tijdens de voorstelling. Het stuk zit bomvol humor met perfect getimede grapjes, die alleen met goed spel zo goed uitpakken als ze deden. Het is een show met een lach en een traan. De zuivere zang zorgde ervoor dat de welbekende liedjes goed uit de verf kwamen. Heerlijke scenes speelden zich op het podium af. Er werd goed gespeeld door de hoofdrollen Danny (Tristan van der Lingen) en Sandy (Danique Graanoogst), door de T-birds en door de Pink Ladies. Dát samen met een perfect op elkaar ingespeeld ensemble, zorgde voor een spectaculaire ervaring. Je kon écht zien dat de cast veel plezier had samen.

Dit plezier zette zich na de voorstelling verder voort. De cast van Grease opende de high school dance, begeleid door de rock-en-roll muziek van de band “Road-Trip”. Met nummers als ‘Johnny be good’, ‘Hound dog’ en ‘Rock and Roll’ werd de toon gezet voor een verder swingende avond.

Dit werd ook beaamd na de voorstelling. Tijdens de high school dance kregen we namelijk de mogelijkheid een aantal castleden te interviewen. Als antwoord op de vraag “wat is jouw mooiste high-school-prom herinnering” werd door zowel Luuk Haaze (Vince Fontaine) als door Danique Graanoogst (Sandy) gezegd dat deze prom-avond in het Grease-jasje een mooie high-school-prom herinnering is geworden.

Het antwoord van Tristan van der Lingen was vooral romantisch. Hij vertelde dat hij met zijn huidige vriendin een persoonlijk Danny- en Sandyverhaal heeft ervaren. Hij noemde hun eerste dans als mooiste herinnering. Marjolijn Touw (Miss Lynch) vertelde over haar jeugdvriend, waarmee ze veel heeft geoefend om rock-en-roll te leren dansen. Ze waren uiteindelijk zó goed dat ze tijdens hun high-school-dance de danswedstrijd hebben gewonnen. Zij vindt het ook heerlijk dat ze deze stijl van dansen nu in haar rol weer mag oppakken, hoewel het soms een hele workout kan zijn.

Jonathan Vroege (Kenickie) herinnerde zich direct de winst van zijn high-school-songfestival, omdat er op zijn school geen echte high school dance werd georganiseerd. Op dit songfestival vertolkte hij een lied van Michael Bublé, met succes! Hij ging er met de winst van door. Een mooie afsluiter van zijn high-school periode.

Met deze herinneringen sluiten ook wij deze avond af. Het publiek van vanavond heeft er zeker een mooie high-school-prom herinnering bij.

Tekst en foto’s disco: Eline van den Vonder
Foto’s slotapplaus: Rob de Haan
Video: Mariska Steenbergen