Nimmermeer is voor outcasts. Hier is een freak nooit alleen. Voel jij je zelf weleens een outcast? Nou, dat is iedereen in Nimmermeer. In Nimmermeer vertellen 39 talentvolle jongeren samen het verhaal van Wednesday, een zeer excentriek meisje met even zeer excentrieke gaven en interesses. Om begrijpelijke redenen wordt ze van school gestuurd, komt daarna terecht op Nimmermeer, de enige school voor outcasts.

Hoewel ze zich hier niet helemaal thuis voelt tussen alle andere freaks, gebeuren er steeds meer geheimzinnige en duistere zaken die haar vanaf dan dag en nacht bezig zullen houden. En wanneer er een medeleerling slachtoffer blijkt van een moordlustig monster, besluit ze alles op alles te zetten om alle geheimen die Nimmermeer verborgen houdt, te ontrafelen.

Nimmermeer is een zinderende muzikale theatervoorstelling voor iedereen vanaf 7 jaar, gebaseerd op de succesvolle Netflix-serie Wednesday en wordt begeleid door een fantastische live-band onder leiding van Marnix Wetzer.

Deze grote cast stond op scherp en alles klopte. Uitstekende zang, gedreven spel en strakke choreografie. Dan kan je als publiek alleen maar lekker achterover leunen en genieten, want dit was niet zomaar een voorstelling. De energie en vooral het plezier spatten van het toneel af en het niveau was hoog. Iets wat kenmerkend is voor voorstellingen van de MusicAllFactory. Het verhaal is spannend, swingend en ook komisch met een beetje horror, maar omdat het vanaf 7 jaar is, is daar uitstekend rekening mee gehouden.

Puk en Matisse

Wij spraken na afloop met Puk en Matisse. Puk zit al lang op de MAF; vertelt ze lachend. Dat heeft ze 2,5 jaar gedaan bij de MAF-Junioren. Na een jaar pauze is ze begonnen bij de MAF-jongeren en dat doet ze al twee jaar. Matisse is net als Puk ook 17 jaar en was al heel lang bezig op andere scholen met musicals en heeft de stap gewaagd naar de MAF-jongeren en merkt in zijn eerste jaar dat hij zich helemaal thuis voelt. Hij krijgt goed les en ook deze eindvoorstelling geeft hem een goed gevoel. Het verhaal is een eigen ontwikkeling; legt Matisse uit. De creatives zijn hard bezig geweest om het stuk te maken; vertellen Puk en Matisse.  Daarna zijn cast en creatives samen 18 weken bezig geweest om te repeteren. In de specialisaties, spel, zang en dans, is gewerkt aan deze voorstelling en daarnaast werd door de hele cast gewerkt aan de grote ensemble stukken.

Puk vertelt enthousiast dat ze met heel veel geluk en vooral ook veel plezier alle specialisaties mocht volgen. We mochten van alles doen want normaal gesproken moet je kiezen voor dans, zang of spel want daar word je ook op gecast. Matisse en ik waren verbaasd dat we bij spel zaten en natuurlijk ook heel blij. Ik heb wel heel erg moeten knokken om deze rol te kunnen spelen omdat ik van mezelf hyperdepieper all-over-the-place ben en nu speel ik de rol van Wednesday die het tegenovergestelde is. Ik heb heel veel gekeken naar de Wednesday van de Addams Family in de musical en de serie. Daar heb ik alles van meegenomen en er iets ook van mezelf in gedaan wat een hele ontdekkingsreis was.

Matisse speelde rol van Toby die een heel groot geheim met zich meedraagt en hij moest het nonchalante type spelen waar Wednesday voor valt. Dat geheimzinnige van Matisse moest er wel uit komen zonder te veel te vertellen. Daar heb ik hard aan gewerkt met Geertje; vertelt hij.

Op de vraag of ze verder willen, lachen ze allebei en vertellen enthousiast dat ze zijn aangenomen voor de vooropleiding van de Fontys Hogeschool. Ze willen absoluut verder en vrijwel iedereen bij de MAF Jongeren wil graag verder. Er stromen heel veel studenten door naar Fontys en Codarts Rotterdam maar Puk en Matisse gaan naar Fontys en verheugen zich nu al op de leuke klas die ze daar aan zullen treffen.

Cast

Specialisatie Spel: Puk [Wednesday Addams]. Jasmina [Theresa Meers], Myrthe [Dr. Liesbeth Pulskinl. Birgit [Agente De Korte]. Kiara [Elin Wintersen]. Matisse [Toby Hogendijkl, Bram [Victor Tholen]. Ylva [Bente Burleson]. Lars [Alex Pietersenl, Roos [Yara Teeuwense, Chelsey Addamsl, Marjolein [Eveline Paterszoonl, Jasmijn [Romy Olingerl

Specialisatie Zang: Puk, Jasmina, Bram, Myrthe, Matisse, Marjolein, Ylva, Lars, Laudine, Tess, Eline, Rik, Kiara
Specialisatie Dans: Wietse [o.a. Monster]. Hannah [Stefanie Brikkersl, Laudine [dubbel Wednesdayl, Tess, Febe, Floortje, Veerle Noah
Ensemble: Aimée, Daan, Demi, Fieke, Gemma, Giando, Jay, Jill, Lieke, Liv, Martina, Maud, Roosmarijn, Selda, Silke, Sven, Teun

Creatives

Band: Marnix Wetzer – Toetsen en muzikaal leider, Jolle Mooren – Bas,Leon Sibum – Gitaar en Maarten Swinkels – Drums
Techniek: Frans Vermast, Klundert AV – Geluid Mark van der Meulen – Licht
Productieleiding: Gioya van Rees
Docenten/creatives: Geertje Hochstenbach – Script, regie & liedteksten, Veronique van lersel – Choreografie & kostuums, Sofie Dirkx – Zang & vocale arrangementen, Marnix Wetzer – Muzikale leiding, vocale- & bandarrangementen, koor Ruby Kieft – Liedteksten, Gene van der Velden – Kostuums Vera Dirkx – Grime
PR & Marketing: Bram Reiniers, Nicole Vugts
Met dank aan: Lara van Corstanje, Kyell de Haas, Fleur Ketellapper, Danique Dusée, Christiaan Unck, Gene van der Velden

Factorium

Factorium is de basis van de talentenpiramide in Tilburg waar de wisselwerking tussen jonge en oude ontdekkers, fanatieke doorzetters, liefhebber-kunstenaars en professionals in Muziek, Theater, Dans, Urban Culture en Musical centraal staat. Van gewoon lekker meedoen en ontdekken tot toptalent. Factorium Cultuurmakers is een grootstedelijk collectief van ca. 200 kunstenaars/docenten, deels in vaste dienst en deels zelfstandig werkend.

Meer informatie vind je hier