Dit najaar kan je in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasseltgaan genieten van een volledig nieuwe, Vlaamse musical gebaseerd op het legendarische kerstverhaal ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. Met de onnavolgbare Lucas Van den Eynde als verbitterde Ebenezer Scrooge en supertalent Mauro Degroote (13, Deerlijk) in de allesbehalve kleine rol van ‘Tiny Tim’, werd al een eerste blik pure klasse en uitzonderlijk talent opengetrokken. 

Regisseur en schrijver Stany Crets kan nog gulzig verder strooien met klasse en talent in de cast voor deze kerstklassieker. Zo pakt de 13-jarige Matthijs Vochten uit Antwerpen het laatste plekje als ‘Tiny Tim’. Matthijs schitterde afgelopen seizoen als Oompa Loompa in de Deep Bridge-productie ‘Charlie and The Chocolate Factory’ en zal afwisselend met ‘Charlie’ Mauro deze iconische kinderhoofdrol vertolken. 

Mauro Degroote / Matthijs Vochten

Steve De Schepper dwaalt als ‘Geest van het verleden’ rond,  Jervin Weckx is de ‘Geest van het heden’ en Isabelle Heremans maakt het geestige trio compleet als ‘Geest van de toekomst’. Saïn Vantomme kruipt in de huid van de liefdevolle Mrs. Cratchit en Eveline Maes is de mooie Belle, ex-verloofde van Scrooge en het meisje dat zijn jonge hart brak. Jens Broes vindt in joviale koopman Fezziwig dan weer een kolfje naar zijn hand.

Steve De Schepper / Isabelle Heremans / Jervin Weckx
Eveline Maes / Jens Broes / Saïn Vantomme

Daan Keisse, Rani De Deken, Thomas Servranckx, Indra Van Impe en Pieter Vreys weten zich al verzekerd van een plekje in het ensemble van ‘A Christmas Carol’

Voor de rest van de cast is het nog even wachten op verder bericht.

Charles Dickens – ‘A Christmas Carol’

Voor bankier en wisselaar Ebenezer Scrooge draait bijna zijn hele leven alleen maar om geld. Liefde, familie en vriendschap lijkt hij te verafschuwen. Op kerstavond stemt Scrooge onwillig in met een vrije dag voor zijn boekhouder Bob Cratchit, zodat Bob Kerstmis kan vieren met zijn gezin. Scrooge krijgt diezelfde avond het bezoek van de geest van zijn vroegere zakenpartner Jacob Marley. Die waarschuwt hem voor zijn lot als rusteloos, ronddwalend spook, indien hij zijn leven niet verandert. Ook de Geesten van Voorbije Kerstmis, Kerstmis Nu en Toekomstig Kerstmis passeren nog de revue bij Scrooge. Zij brengen hem tot nieuwe inzichten en hij verandert zijn leven drastisch. Scrooge wordt weer de zachtaardige en ja, zelfs vrijgevige man die hij was voor de dood van zijn geliefde Emily.

‘A Christmas Carol’, vanaf 16 november 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen (try-outs), Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Tickets & info: www.deepbridge.be