Gare de Lyon: een mooi liefdesverhaal

Actrice Jette van der Meij en acteur Bartho Braat (onder andere bekend van Goede Tijden en Slechte Tijden) zijn samen te zien in de mooie voorstelling Gare de Lyon geproduceerd door Venmans Productions. Een prachtig muziektheaterstuk over twee geliefdes die elkaar naar 30 jaar weer terugvinden. De voorstelling Gare de Lyon is gisteren in première gegaan in het DeLaMar theater te Amsterdam.

gare

Lees meer...

Krachtige Powervrouwen

Op de internationale vrouwendag ging heel toepasselijk Powervrouwen in première. Na twee succesvolle revues zijn de Powervrouwen weer terug met een nóg gekker en nóg schaamtelozer programma. Zes ijzersterke actrices van 3 generaties zorgen voor een onvergetelijke ladies night.

Powervrouwen 1

Lees meer...

Mooie premiere van 'Zoals het Klokje thuis Tikt'

Stichting Vivendi timmert al een paar jaar aan de weg. Toch zijn ze bij het grote publiek nog niet zo bekend. Dit komt voornamelijk omdat ze veel optreden in verzorgingstehuizen. Door middel van het prikkelen van de zintuigen, bieden van herkenning en het laten opdoen van nieuwe ervaringen vindt Stichting Vivendi aansluiting bij verschillende doelgroepen. Vanavond ging hun nieuwste voorstelling ‘Zoals het Klokje thuis Tikt’ in première. Dit keer was het Figi theater gevuld met ‘gewoon’ publiek.

Zoals het klokje thuis tikt premiere 15

Lees meer...

Nederlandse tour van de K3 Show van start gegaan.

Na een spannende zoektocht, een afscheidstour met de vorige K3-formatie, diverse optredens door heel Vlaanderen en Nederland en een eigen TV-programma en animatieserie is het tijd voor de eerste echte concerttour voor K3. De Nederlandse serie van deze tour is eind februari van start gegaan, dus hoog tijd voor onze redactie om een kijkje te nemen en we namen onze camera's mee.

K3 4746

Lees meer...

Er was eens ....... Into the woods

Into the Woods is een van de meesterwerken van Stephen Sondheim met een knipoog naar de sprookjes van Grimm. Het is een vrolijke musical voor volwassenen waarin verschillende sprookjesfiguren zich met elkaars verhaal bemoeien: Roodkapje stuurt Sjaak naar de Bonenstaak en de Prins van Assepoester droomt van overspel met Doornroosje.

Into the woods foto Peggy de Haan 50

Lees meer...

West End Wicked; Hollands glorie op grote hoogte

Dit jaar viert de musical Wicked zijn tiende verjaardag op West End. En dit werd dinsdag 28 februari gevierd met een zeer Hollands tintje, dus waren wij erbij. Momenteel speelt Willemijn Verkaik de rol van haar leven, Elphaba, in het Apollo Victoria theater. Bekijk ook het interview met Willemijn dus lees snel verder.

WillemijnVerkaik RalfBrinkhoffFoto: Ralph Brinkhoff

Lees meer...

Karin Bloemen in volle bloei

Gisteravond ging de nieuwe show van Karin Bloemen in première in het Zaantheater in Zaandam. De show, genaamd ‘Volle Bloei’ gaat over het leven. La Bloemen blikt terug op haar eigen leven. Haar keuze om de Kleinkunst Academie te volgen en daarna keuzes te maken, te dromen en het hebben van ambitie.

uitsnede karin bloemen liggend fotograaf nick van ormondt

Lees meer...

De grote drie schitteren als vanouds

Ellen Pieters, Frédérique Sluyterman van Loo en Hanneke Drenth spelen de hoofdrollen in de musical Adèle, Conny, Jasperina – De grote drie. De voorstelling is een fictief verhaal want in werkelijkheid hebben deze vrouwen nooit samen op het toneel gestaan. Was dat wel het geval geweest dan had regisseur Paul van Ewijk zeker ook die voorstelling moeten regisseren want alles klopte aan deze musical.

Adele Conny Jasperina De grote Drie 6

Lees meer...

Weer een pareltje van Judas, Goodbye Norma Jeane

Judas theaterproducties heeft haar subsidie helaas verloren maar is niet bij de pakken neer gaan zitten en is de uitdaging aangegaan. En hoe! Waar Kiss of a Spiderwoman van start zou gaan is Judas met een andere productie gekomen vertelde Allard Blom in zijn column op onze site.

Goodbye Norma Jeane 5

Lees meer...

Ruth, terug van nooit weggeweest

Hoor je de naam Ruth Jacott, dan denk je meteen aan de vrouw met de gouden stem en de lekkere nummers. Zo ook vanavond tijdens haar première van haar nieuwe theatershow ‘Ruth’. Na een knallende opening (Hartslag) nam ze ons mee op reis door haar repertoire met nummers van haar nieuwere album (o.a. Ik adem je in), maar ook langs de ‘gouwe ouwe’ (o.a. Ik kan echt zonder jou). Wat heeft ze een fijne, krachtige stem, wat zingt ze makkelijk, wat heeft ze een energie en wat straalt ze plezier uit. Ze laat je je welkom voelen bij haar show, is dankbaar voor het enthousiasme dat uit het publiek komt en ze is ook niet vies van een beetje zelfspot.

ruth

Lees meer...

Bumba in Dromenland

Wie kent het grappige clowntje Bumba niet? Hij kwam gisteren in Spijkenisse naar het theater en zijn trouwe vriendjes Bumbalu, Tumbi de olifant, Poppa de aap, Carla de kip, de gekke vogel Kiwi en Baby waren allemaal van de partij om het feest compleet te maken.

Bumba in Dromenland 28

Lees meer...