Theatrale concerten Korneel Defrancq en Lena Stallinga

Op Codarts, de Rotterdamse hogeschool voor de kunsten, trapten Korneel Defrancq en Lena Stallinga gisterenavond de reeks theatrale concerten af.

Schermafbeelding 2017 10 05 om 23.27.55

Korneel Defrancq
Hij begon rustig en bedeesd en meteen hoorden we zijn nette uitspraak en prettige stem. Rust kan hij houden, maar tekeergaan en daarbij nog duidelijk zijn lied en emoties overbrengen, is ook aan hem besteed. Hij straalde zelfvertrouwen uit en creëerde hiermee een interessante sfeer.

Een regisseursstoel zonder rugleuning leek zijn rode lijn.Telkens ging hij hier naartoe om even terug te gaan naar de basis om hierna weer verder te gaan met zijn concert. Ook durfde hij te bewegen en die bewegingen te laten passen bij zijn nummers.

Schermafbeelding 2017 10 05 om 23.25.25

Medestudente Charlotte Dommershausen gaf zichzelf gedeeltelijk bloot tijdens een nummer waarmee heel mooi met schaduw werd gespeeld en trad even op de voorgrond waarbij Korneel zichzelf op de achtergrond plaatste, maar hij zijn stem duidelijk liet horen. De vijfkoppige band was sterk en zorgde ervoor dat het theatrale concert van Korneel stevig ondersteund werd.

Schermafbeelding 2017 10 05 om 23.23.05

Lena Stallinga
Hierna zagen we Lena Stallinga. Ze had de lachers op haar hand door een liedje waarin ze in zelfmedelijden zwolg. Leuk gespeeld met attributen, gezichtsuitdrukkingen en gebaren. Ze heeft een mooie, heldere stem. Ook kreeg ze het voor elkaar om het publiek te vermaken met enkel een lachbui waarin ze toonladders oefende en het bereik van haar stem kon laten horen.

Schermafbeelding 2017 10 05 om 23.24.23

Ook Lena durft de tijd te nemen tussen haar nummers en laat het publiek nieuwsgierig blijven naar het volgende nummer. Ze weet mooi te schakelen tussen humor en serieus.Tijdens haar laatste lied kwam ze dichtbij het publiek zitten en zong ze het nummer met veel emotie en gevoel waardoor je er helemaal in mee ging. Prachtige afsluiter.

Foto’s: Rob de Haan
Verslag: Rosalie Kyvon