De eerste perspresentatie

Vanmorgen was de allereerste perspresentatie van Stent Producties. De cast bestaande uit Rose-Anne van Elswijk, Thomas Kuipers, Mitch Wolterink en Daisy Duin repeteren pas een week. We kregen de eerste tien minuten te zien van ‘Voor alles een eerste keer’ en hoorden ‘Mens’ van Blof en ‘Wit Licht’ van Marco Borsato.  

Voor alles een eerste keer presentatie 30

Voor William Spaaij is het zijn eerste regieklus en hij verteld dat hij elke dag vrolijker naar huis gaat. Hij vindt het ontzettend leuk om met jonge mensen aan de slag te gaan. William wilt een voorstelling maken over vier jongeren die de strijd aangaan met een groot onderwerp als zelfmoord, maar ook met elkaar. Wat is er allemaal gebeurd? Welke dynamiek is er nog tussen elkaar? Hoe gaan de vrienden met elkaar om? Ga je door waar je was? Mensen veranderen, hebben dingen meegemaakt en zijn wijzer geworden. Het liefste willen ze verder gaan in de dynamiek van toen, maar dat kan niet meer. Dat gevecht laten ze in anderhalf uur zien en uiteindelijk zit er een boodschap in van hoop en liefde.

Voor alles een eerste keer presentatie 11

Het script komt van Dick van den Heuvel en vertelt het verhaal over de twintigers Siem (Rose-Anne), Kerwin (Mitch), Boaz (Thomas) en Klaartje (Daisy). Zij komen bijéén nadat een schoolvriend heeft besloten uit het leven te stappen. Hun samenkomst zorgt ervoor dat ze herinneringen ophalen over hun eerste keren die zij in de tussentijd hebben meegemaakt. Er wordt tegelijkertijd een ode gebracht aan de Nederlandse popmuziek.

Voor alles een eerste keer presentatie 21

Vanaf volgende week woensdag zal de musical ‘Voor alles een eerste keer’ te zien zijn in het theater. Eén van de voorstellingen zal getolkt worden door twee tolken. Hierdoor maakt Stent Producties het mogelijk dat dove en slechthorende mensen de voorstelling kunnen bezoeken. De voorstelling met gebarentolk is op zondag 14 mei om 19:00 uur. De voorstelling is voor iedereen toegankelijk. De muzikale leiding ligt in de handen van Marnix Wetzer en Anouk Poell i verantwoordelijk voor de choreografie. 

Voor alles een eerste keer presentatie 27

De musical is van 10 t/m 14 mei te zien in Theater De Fransche School in Culemborg. Tickets en informatie: www.vooralleseeneerstekeer.nl en via www.theaterdefranscheschool.nl

Regulier: €18,50. Bankgiroloterij VIP-kaart / CJP: 10% korting

Voor de fotoreportage klikt u hier.