Bridges of Madison County slaat een brug tussen cast en publiek...

Bij de Musical Awards Gala was de aankondiging en vandaag mochten we alvast sfeer proeven in het Zonnehuis in Amsterdam. Bridges of Madison County staat van 2 t/m 26 juni in het Zonnehuis in een volledig nieuwe, voor het eerst Nederlandse bewerking.

The Bridges of Madison County 28

De musical is gebaseerd op de gelijknamige roman van Robert James Waller én film met Clint Eastwood en Meryl Streep. In deze Nederlandse productie is de rol van de rondreizende fotograaf Robert Kincaid in handen van René van Kooten en huismoeder Francesca Johnson wordt gespeeld door Lone van Roosendaal. De met Tony Awards bekroonde muziek is van Jason Robert Brown. De live band die de cast gaat begeleiden staat onder leiding van Marco Braam, de vertaling en regie is in handen van Koen van Dijk.

Het verhaal vertelt over de korte maar hevige romance tussen Francesca, de Italiaanse immigrante die na de tweede wereldoorlog is meegekomen naar Amerika met haar man Richard (Bas Heerkens). Haar man en haar twee kinderen (Marieke Goemans en Jeroen C. Molenaar) gaan voor een paar dagen weg. Als Francesca dus alleen thuis is, wordt er aangebeld door een knappe fotograaf van National Geographic, die de weg komt vragen, want hij wil een van de beroemde bruggen van Madison County fotograferen. Daar ontstaat een romance tussen die twee en het zet hun beide werelden op zijn kop.

The Bridges of Madison County 15

De cast brengt vandaag verschillende nummers ten gehore. We krijgen de opening van de show, de ontmoeting tussen Francesca en Robert, het prachtige ‘mogelijk onmogelijk’ door René en het duet waar Francesca en Robert zich uiteindelijk overgeven aan hun gevoelens. Hoewel er slechts nog maar vier weken repetitietijd op zitten, is de magie tussen de castleden al duidelijk aanwezig. “Vier weken is best kort”, verteld Lone. “Maar nu wil ik gewoon doorlopen. We hebben het script en de pasjes in ons hoofd, en nu moeten we gaan spelen. Francesca is wel echt een Italiaanse, hoewel ik dat niet in accent ga doen, dat wordt dan snel te karikaturaal. Ik ben van nature zo’n nuchtere calvinistische Hollandse dus moet toch wat groter in de emoties gaan spelen dan ik nu doe. Maar bij Inez in Zorro is dat toen ook gelukt dus komt wel goed.” Ook René is nog wat voorzichtig “ Nou we zijn er nog niet nee, maar we zijn hem aan het ontdekken. Interessante man vind ik het, Robert is een fotograaf die altijd afstand heeft gehouden, bekijkt de wereld door zijn lens. Altijd zit de camera tussen hem en de wereld. Wil zich niet binden en voelt ook geen binding met mensen of in ieder geval 1 iemand. Op het eerste gezicht lijkt Francesca gewoon een flirt, dat hebben we allemaal weleens dat je een kamer binnen loopt en direct van iemand denkt, nou dat is een leuke vrouw (of een leuke man). Alleen groeit zij vrij snel onder zijn huid en laat hem niet meer los. Met Lone is het spelen heel fijn, ik denk dat we wel een redelijk goede chemie hebben, het voelt heel veilig maar er is ook genoeg te ontdekken, dat maakt het weer spannend.”

The Bridges of Madison County 27

Het decor, vertelde Koen van Dijk, wordt een grote trap en soort langwerpig podium rechtstreeks de zaal in. Het publiek zit erom heen dus de cast komt letterlijk op schoot. “Je zit aan tafel bij de Johnsons, je ligt in bed bij Robert en Francesca, je zit bovenop de actie”. “Ja, vind ik hartstikke leuk, dan ademt het echt mee. Met ‘The Wild Party’ speelden we ook dicht op het publiek maar niet echt dit, niet zo’n voorstelling,” verteld Lone enthousiast. René is er nog wat minder gerust op: “Met Sweeney en Kiss gebruikten we ook wel de zaal maar we liggen nu wel echt letterlijk bij de mensen op schoot. Dat vind ik spannend maar het verhaal is er erg geschikt voor, het is een intiem verhaal. Nu kun je een opgetrokken wenkbrauw bij wijze van spreken nog zien.”

Voor René de zoveelste productie in het Zonnehuis, mogen we hem ondertussen niet Mister Zonnehuis noemen? “Ja ik ben sowieso verliefd op het Zonnehuis, maar het is een voor dit verhaal zeer passende locatie en ik verheug me enorm om hier weer te staan.” “Voor mij is het een soort vervanging van het M-lab”, aldus Lone. “Voor mij wel de eerste keer dat ik voor het Zonnehuis werk, maar wat mij betreft niet de laatste keer.”

The Bridges of Madison County 50

Tot slot praten we nog even met Annick Boer over haar rol(len) in de voorstelling. “Ja ik ben verschillende rollen in dit stuk. Van Lone ben ik de buurvrouw die voortdurend komt vragen naar haar geliefde, haar geheime relatie. Een beetje komische rol. En daarnaast ben ik ook René zijn ex, in die rol zing ik een heel mooi lied. Dat is wel een momentje in de show. Ja en verder nog een countryzangeres en een nachtclubzangeres allemaal verschillende dingen. Ook ik verheug me enorm, heb er zin in.”

De cast heeft vandaag een overtuigende preview neergezet. Een echt klassiek liefdesverhaal tussen een knappe fotograaf en een pittige huisvrouw, omlijst met heerlijke muziek om bij weg te dromen. Wij denken zomaar dat je deze niet mag missen dit seizoen. En ze staan maar een maandje (van 2 juni t/m 26 juni) in het Zonnehuis dus wacht niet te lang met bestellen. Op 5 juni zal de première zijn, wij kunnen in ieder geval niet wachten.

The Bridges of Madison County 60

Kijk voor alle informatie op www.bridgesmusical.nl

Voor de fotoreportage klik je hier.

Verslag: Mariska Steenbergen
Foto;s: Wilma van der Werf

Blijf op de hoogte van al het musicalnieuws en Like ons op facebook. Klik hier.