Weinig machtige vrouwen in de wereldgeschiedenis wisten de fantasie zó te prikkelen als keizerin Elisabeth van Oostenrijk.  In 2025 – een kwart eeuw na de Nederlandse première – brengen producenten Albert Verlinde, Jaco Kaasschieter en Matthijs Bongertman deze prachtige musical over het leven van deze opvallend eigenzinnige en moderne vrouw terug naar de Nederlandse theaters.

Pia Douwes imponeerde eerder in binnen- en buitenland in de titelrol. Zij keert in deze nieuwe bewerking terug als de ambitieuze, empathische vrouw die op jonge leeftijd haar hart schonk aan keizer Frans Jozef. Maar… die langzaam maar zeker ten onder ging aan de verplichtingen en beperkingen die het hofleven met zich meebracht. De jonge Elisabeth zal worden vertolkt door Danique Dusée, momenteel nog studenten Muziektheater Fontys. Eerder was ook al bekend gemaakt dat William Spaaij de rol van Luigi Lucheni zal gaan spelen.

Elisabeth

De musical gaat over Sissi (Elisabeth) die op jonge leeftijd keizerin van Oostenrijk wordt door haar huwelijk met keizer Franz Joseph. Hun liefde wordt behoorlijk op de proef gesteld. Door de bemoeienis van de strenge aartshertogin Sophie, de moeder van de keizer, maar vooral door het leven zelf. Elisabeth vecht om zichzelf te mogen en kunnen blijven, en moet daar een hoge prijs voor betalen.

‘Het wordt een nieuwe, eigentijdse versie van de legendarische musical. Keizerin Elisabeth was iemand die niet te vangen was, een vrouw die wist wat ze wilde. Ze vocht om zichzelf te mogen zijn. Eigenzinnig, onafhankelijk en opstandig. Een strijd die ze samenvat in haar bekendste lied: ‘Mijn leven is van mij’

De regie is in handen van de Vlaamse regisseur Frank van Laecke. Met de producenten Albert Verlinde, Jaco Kaasschieter en Matthijs Bongertman wordt Elisabeth opnieuw een indrukwekkende musical met een geweldige cast en een 14-koppig orkest, dat het verhaal van Elisabeth van de grandeur voorziet die het verdient.

Vanaf maart 2025 is Elisabeth op tournee door heel Nederland. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar via: www.elisabethdemusical.nl