Perspresentatie Sound of Music

Vrijdag 14 augustus was de perspresentatie van The Sound of Music in Antwerpen. Deze voorstelling van V&V entertainment was afgelopen seizoen al te zien in het Efteling theater. Een deel van de cast verhuist mee naar Vlaanderen en na een wekenlange zoektocht op de Vlaamse tv werd Maria gevonden. Deborah de Ridder mag in de huid van Maria Von Trapp kruipen en schittert naast Peter Van De Velde.

foto Musicalsonstage.nl

Vlaanderen zat gespannen te wachten tot Maria uit het plebs zou opstaan. Deborah wist de kijker dan ook te overtuigen en repeteert zonder morren haar eerste hoofdrol. Het verhaal is ons allen bekend: De vrolijke Maria Rainer wordt klaargestoomd om non te worden, maar zet het klooster zodanig op stelten, dat moeder overste haar naar het huis stuurt van kapitein Van Trapp. Daar moet ze als gouvernante zorgen voor zijn zeven kinderen. Georg Von Trapp is een nukkige weduwnaar en ook zijn kinderen zijn geen doetjes. Een zware opdracht voor Maria, die met haar liedjes en dansjes er toch in slaagt weer vreugde in het huis te brengen van de Von Trapps.

foto Musicalsonstage.nl

Nadat iedereen was welkom geheten, was er een open repetitie van twee scènes. De eerste scene was het moment dat het onweert en de kinderen troost zoeken op de kamer van hun nieuwe kinderjuf en zo laten zien dat ze haar vertrouwen. Tijdens de tweede scene zagen we het moment dat Maria net weg is en oom Max de kinderen wil laten zingen.

foto Musicalsonstage.nl

Ruim 600 kinderen schreven zich in voor de audities voor een rol van 1 van de 6 kinderen van de familie Von Trapp. Er werden uiteindelijk 4 casts samengesteld van 4 meisjes en 2 jongens. De oudste dochter Liesl zal door een volwassen actrice worden gespeeld
Er was ook een nieuwtje: Marc Coessons zal alternate Kapitein Von Trapp worden

Daarna was het tijd om de heerlijke taart aan te snijden.

foto Musicalsonstage.nl


De Cast:
Maria – Deborah de Ridder
Kapitein von Trapp – Peter vd Velde
Oom Max – Coen Krucke
Elsa Schräder – Kirsten Cools
Liesl von Trapp – Sara Gracia Santacreu
Rolf – Steven Colombeen
Moeder Overste – An Lauwereins
Ensemble: o.a. Nicky vd Kuyp, Marit Slinger, Marc-Peter van der Maas

 

foto Musicalsonstage.nl

The Sound of Music is te zien vanaf 20 augustus in de Stadsschouwburg in Antwerpen