Paul Eenens verzorgde op vrijdag 19 juni voor het 15e jaar op rij een masterclass aan de vierdejaars MusicAllFactory studenten. Deze workshops maakte deel uit van de projectweek die special vanwege de Corona-crisis was opgezet. Tijdens de masterclass gaf Paul Eenens een kijkje in het werkproces van een musicalacteur en regisseur. De focus lag daarbij op onder andere liedinterpretatie, waarachtig spel, ruimtegebruik en lichaamshouding.

De studenten mochten achtereenvolgend hun nummer eerst zingen waarbij ze daarna gedurende 20 minuten met Paul aan de slag gingen. Als afsluiting van de persoonlijke workshop werd dan het nummer nogmaals vertolkt. De bezieling van Paul Eenens en de liefde voor het vak spatten van het toneel af en ook de studenten pakten de aanwijzingen uitstekend op wat resulteerde in nog mooier en gespeelde nummers. Soms waren er grote veranderingen waarbij de studenten gecoacht werden waarbij het gevoel en emotie op een hoger niveau werden gebracht waarbij vanzelfsprekend de richtlijnen van het RIVM werden gehanteerd. Paul zocht tijdens de workshops steeds de interactie het publiek op ( de derde- en vierdejaars ).

Een week voorafgaand aan deze workshop hadden de studenten Paul geïnformeerd over het nummer dat zij wilden brengen waarbij er twee nummer uit de musical Jane Eyre werden gebracht die Paul zelf niet kende maar natuurlijk zich wel op had voorbereid. 

De studenten die meewerkte aan de workshop zijn: Gioya van Rees, Haico Berkelmans, Syntha van Alen, Maartje Mostart, David Roelofs, Julie Peeraer en Laura van Tricht

Paul Eenens

Paul Eenens studeerde Theater- film- en televisiewetenschap aan de Universiteit van Utrecht.

Theater

Voor Joop van den Ende Theaterproducties / Stage Entertainment regisseerde Paul The Sound of Music (Nationale Tour, Circustheater Scheveningen en Schouwburg Antwerpen), de Nederlandse en Duitse versie van 3 Musketiers (Rotterdam, Berlijn en Stuttgart), Passion, Jesus Christ Superstar, Aan het einde van de Regenboog, Ciske de Rat, Sunset Boulevard, Petticoat, Next to Normal, Aspects of Love,  Love Story en recentelijk Was Getekend Annie M.G. Schmidt. Voor Koninklijk Theater Carré regisseerde hij het Koninklijk Gala 125 jaar Carré alsmede Vandaag of Morgen – 80 jaar Paul van Vliet. Ook regisseerde Paul Into the Woods, Titanic, Sondheim in Songs en Spring Awakening en was hij dramaturg van Elisabeth, mede samensteller van Simone Kleinsma’s soloshows Songs from the Heart en Songbook en had hij de artistieke supervisie over de Nederlandse en Vlaamse versie van War Horse.

Prijzen

Paul is viervoudig winnaar van een John Kraaijkamp Musical Award.

Overig

Paul geeft regelmatig masterclasses op diverse academies en conservatoria. The Addams Family markeerde zijn zesde samenwerking met Pia Douwes.

Lees ook:
In nood kent men zijn… creativiteit!