Vandaag hebben Iris van den Ende, CEO MediaLane, en Miel Gouda, directeur MediaLane Theater en creative director Maurice Wijnen de aangepaste programmeringskalender gepresenteerd voor de aankomende seizoenen.

Alle mogelijke scenario’s bekeken

Iris van den Ende & Miel Gouda: “Naar aanleiding van COVID-19 hebben we de afgelopen weken alle mogelijke scenario’s bekeken en helaas hebben we moeten besluiten dat het niet mogelijk is om Hello, Dolly! terug te laten keren in het theater. Hello, Dolly! is geen voorstelling die binnen de anderhalvemetersamenleving veilig kan spelen. Er werken alleen al 53 mensen voor en achter de schermen en een voorstelling van deze grootte spelen voor 30 of 100 mensen in de zaal is onmogelijk. We hebben na een fantastische try-out periode en een geweldige eerste première slechts één voorstelling kunnen spelen. Dat is ontzettend verdrietig, want er is twee jaar lang keihard en met heel veel liefde gewerkt aan onze eerste musical Hello, Dolly!. Als producent nemen wij zakelijk gezien verantwoordelijkheid voor de medewerkers maar kunnen niet anders beslissen dan de voorstelling niet terug te laten keren en hiermee de schade te accepteren en niet verder op te laten lopen. Een moeilijk besluit dat we helaas hebben moeten nemen.

Programmering aangepast

Ondanks deze onzekere tijd willen we toch vooruit kijken. Natuurlijk voor het publiek maar zeker ook voor de talenten voor en achter de schermen. Zij willen zo graag op een verantwoorde en veilige manier hun vak weer kunnen uitoefenen en het publiek een mooie avond bezorgen. Daarom hebben we voor de aankomende anderhalf jaar onze programmering aangepast. Vandaag kondigen we twee mooie, kleine voorstellingen aan voor aankomend najaar, welke wél voor een kleiner publiek gespeeld kunnen worden. Als eerste een intieme voorstelling van Paul de Leeuw en Simone Kleinsma, Paul & Simone: Zonder Jou, waarmee zij vanaf september in meerdere theaters te zien zijn. Als tweede de zowel hilarische als ontroerende voorstelling Buyer & Cellar, de eerste solovoorstelling van Freek Bartels waarin hij als winkelbediende in de daadwerkelijk bestaande winkelstraat in de kelder van Barbra Streisands villa gaat werken.  

An Act  of God

In het voorjaar van 2021 presenteert MediaLane de comedy An Act of God in samenwerking met het DeLaMar Theater. Een groot succes in Amerika waarbij op een satirische wijze de Tien Geboden onder de loep worden genomen.  In het najaar van 2021 gaat de eerste eigen ontwikkelde musical in première: Diana & Zonen. Een musical over een modern koningsdrama over de legendarische Prinses Diana en haar volwassen zonen. Het schrijfproces en de audities zijn momenteel in volle gang.  

Come From  Away

Ook is MediaLane in verregaande gesprekken over het brengen van een eigen versie van de internationale hitmusical Come From Away. De musical vertelt het waargebeurde en inspirerende verhaal over 11 september 2001, toen het Amerikaanse luchtruim gesloten werd en er 38 vliegtuigen noodgedwongen landden in het kleine Canadese plaatsje Gander.
 
Ondanks een droevig besluit voor Hello, Dolly! presenteren we met enthousiasme onze plannen voor de komende periode. Natuurlijk hebben we op dit moment met alles wat er in de wereld speelt geen garanties en zekerheden maar vinden we het belangrijk om perspectief te bieden binnen de cultuursector. Wij zien de toekomst positief tegemoet en kunnen niet wachten om met zowel jonge als ervaren talenten de mooiste producties te gaan maken.” Meer informatie www.medialane.nl/theater

Paul & Simone: Zonder jou

Zitten en niets doen is geen optie. Paul en Simone legden de basis voor een duo voorstelling die letterlijk begint op het moment dat Hello, Dolly! moest stoppen. Ze nemen je mee op een muzikale reis door verleden, heden en toekomst waarin niets zeker is maar alles mogelijk.

Buyer & Cellar

In samenwerking met OpusOne presenteert MediaLane Buyer & Cellar, een zowel hilarisch als ontroerend solo-toneelstuk voor Freek Bartels die meerdere rollen speelt. Het ‘cellar’ uit de titel staat voor de kelder van Barbra Streisands huis in Malibu. In Buyer & Cellar wordt Alex More, groot Streisand fan en ‘struggling actor’, net ontslagen in Disneyland en aangenomen als winkelbediende in Barbra’s ondergrondse winkelstraat. Elke dag hoopt hij, eenzaam wachtend in de kelder, dat de diva eindelijk een keer de trap afdaalt om bij hem te komen shoppen. Wanneer dat eindelijk gebeurt ontstaat er een onverwachte vriendschap tussen de twee. Het stuk ging Off-Broadway in première in 2013 waar het meer dan een jaar lang te zien was, alvorens het in 2015 ook veel succes kende in Londen.

An Act Of God

Wat kwam eerst: de kip of het ei? Worden alle gebeden beantwoord? In An Act of God neemt God bezit van het lichaam van een bekende artiest en geeft hij antwoord op die vragen die de mensheid bezighouden. Met als leidraad een moderne versie van de Tien Geboden is An Act of God een 90 minuten durende show vol humor en satire. Op Broadway werd de rol van God gespeeld door onder anderen Jim Parsons (Big Bang Theory) en Sean Hayes (Will and Grace). Wie de rol in Nederland gaat vervullen wordt later bekend gemaakt. 

Diana & Zonen

Diana & Zonen (eerder aangekondigd onder de werktitel From Diana, With Love) is de eerste door MediaLane ontwikkelde eigen musical. Een modern koningsdrama over de legendarische Prinses Diana en haar volwassen zonen William en Harry. Het script wordt geschreven door Dick van den Heuvel (o.a. Was Getekend, Annie M.G. Schmidt). De cast en het creatieve team worden later bekend gemaakt. De musical die in samenwerking met de Theateralliantie wordt gepresenteerd gaat in het najaar van 2021 in première.

Come From Away

De musical Come From Away speelde in 2015 de eerste voorstelling in Canada waar het alle records verbrak. Sindsdien is de musical een wereldwijd succes. Come From Away vertelt een waargebeurd verhaal: toen op 11 september 2001 het Amerikaanse luchtruim werd gesloten landden 38 vliegtuigen noodgedwongen in het Canadese plaatsje Gander. De kleine gemeenschap van Gander sloeg de handen ineen om de ruim 7.000 gestrande reizigers voor meerdere dagen op te vangen en te verzorgen. Een waargebeurd verhaal over hoe een crisissituatie het beste in mensen naar boven kan brengen. Hoop, ontroering, liefde en humor in een musical die met geen enkele andere show te vergelijken is.Media