Musicalvereniging Belcanto uit het Waasland is één van de vele culturele gezelschappen die door Corona haar jaarplannen heeft moeten omgooien. Hun voorstelling Side Show werd een jaar uitgesteld naar november 2021 en in de tussentijd zocht Belcanto naar vervangende acties om de groep financieel en mentaal gezond te houden. Eén van de grootste nieuwigheden zijn de twee musicalzomerkampen die ze organiseren, uiteraard volledig volgens corona-maatregelen.

In het midden van de zomervakantie zet Belcanto haar deuren open voor twee groepen kinderen die houden van zang, dans en theater. Onder leiding van professionele creatives (Dieter De Smedt regie, Lore Van den Broeck vocal coaching, Sylvia Heirbaut choreografie) werken de kinderen vijf dagen lang aan een mini-musical. In de repetitieruimte van Belcanto krijgen de deelnemers de mogelijkheid om zich ook te verdiepen in kostuums, decor, belichting,… Voor ieder wat wils!

“Een musicalkamp organiseren stond al lang op onze bucketlist, maar door dit gedwongen sabbatjaar is het er eindelijk van gekomen. De vele maatregelen die we moeten voorzien omwille van Covid-19 vroegen natuurlijk extra organisatorisch werk, maar met het draaiboek dat we klaar hebben liggen zien we het volledig zitten!” getuigt voorzitster Veerle Spiloes. Belcanto voorziet plaats voor 30 kinderen (9-14 jaar) per kamp. Alle info en inschrijvingen zijn te vinden via hun gloednieuwe website (nog zo’n lockdown-project) www.belcanto.be .