Op het moment dat Albert Verlinde en Nyassa Alberta samen in gesprek waren over het succes van Tina, de Tina Turner musical kwam het bericht dat de theaters dicht moesten vanwege het Corona virus. Op dat moment waren er 100.000 kaarten verkocht. Voor de mensen die al een kaartje hadden gekocht en nu niet meer konden gaan, was er de mogelijkheid om een voucher te krijgen. Inmiddels zijn al meer dan 30.000 vouchers verzilverd en is de reguliere kaartverkoop ook succesvol van start gegaan. De maand november is reeds uitverkocht. Doordat er maar zo weinig stoelen (450 i.p.v. 1500) beschikbaar zijn, kan het zijn dat je pas volgend jaar naar de voorstelling kunt gaan kijken. Voor Stage Entertainment is de voorstelling momenteel niet rendabel, maar ze willen het publiek een vip behandeling geven.

Nu mag er weer gerepeteerd worden en wordt er kritisch naar de voorstelling gekeken. De crew is al twee weken in het theater bezig om alle looproutes te bepalen en de show technisch door te lopen. Ook de cast is begonnen met de repetities. Zoenscènes zijn uit de voorstelling gehaald, maar de vechtscènes zijn zo essentieel voor het verhaal dat deze worden aangepast. Acteren en dansen is toegestaan volgens het RIVM, maar het zingen moet ook aangepast worden.

Albert Verlinde: “Het doet me ongelofelijk goed om deze geweldige cast weer in actie te zien. De komende twee maanden wordt elke scène kritisch bekeken, om het voor de acteurs, musici en medewerkers achter de schermen zo veilig mogelijk te maken. We vinden het heel belangrijk dat iedereen veilig is en zich veilig voelt. Dit doen we allemaal volgens in nauwe samenwerking met het internationale creatieve team”. 

Nyassa Alberta
Ook hoofdrolspeelster Nyassa Alberta is blij met de start van de repetities: “Eindelijk kunnen we deze fantastische voorstelling weer voor het publiek gaan spelen, ik kan niet wachten! Omdat we een half jaar niet hebben gespeeld, is het fijn dat we genoeg tijd hebben om te repeteren. Gelukkig vallen wij als acteurs onder de contactberoepen, dus met spelen hoeven we geen anderhalve meter afstand te houden, maar als we zingen moeten we deze afstand wel bewaren en dat vergt de nodige aanpassingen”.

Ook voor het publiek is het een en ander veranderd en krijgt men een VIP behandeling, volgens Albert Verlinde. Er is een pauze van 15 minuten, je wordt verzocht om te blijven zitten, de foyers zijn gesloten. De garderobe is dicht: je mag je jas en eventueel een kleine tas meenemen de zaal in. Vooraf besteld eten/drinken kun je afhalen op je looproute.

Zo vind jij vlot je weg in het theater

Op je ticket staat de informatie die jouw route door het theater aangeeft:

  1. Theateringang (Blauw/Geel)

  2. Zaalingang

  3. Tijdslot (I of II)

  • Het exacte tijdstip dat je aanwezig dient te zijn, ontvang je van tevoren via email en/of in de Close app.

  • Bezoekers die te vroeg zijn, moeten buiten wachten.

  • Wees wel op tijd! Laatkomers kunnen mogelijk niet meer de zaal in of gaan naar een andere rang. 

  • Een vooraf bestelde borrelbox pik je op als je op weg bent naar je zitplaats. 

Lees ook: Tina, de musical turbulent en vol energie (****)

videoreportage van Patrick van den Dorpel

er zijn geen afbeeldingen gevonden