Vandaag vond de première plaats van Tina de musical in de weersomstandigheden die eigenlijk Tina Turner karakteriseren, turbulent en stormachtig. Er was ondanks het weer toch een rode loper buiten geplaatst en iedere genodigde kwam op haar of zijn paasbest naar de première. Na succesvolle producties in West End, Hamburg en Broadway beleefde de eerste en enige geautoriseerde musical over ‘The Queen of Rock’ vandaag zijn Nederlandse première in het Beatrix Theater in Utrecht met in de hoofdrol Nyassa Alberta.

Nyassa Alberta

Deze hoofdrol vraagt ontzettend veel van Nyassa. Niet alleen vocaal maar ook fysiek is het een aanslag op haar lichaam. Daarom zal ze deze rol delen met Nurlaila Karim, ook een powerwoman die al bewezen heeft het repertoire van Tina Turner aan te kunnen. Tijdens deze première bewijst Nyassa dat ze rol meer dan aan kan. Ze ontvangt een open doekje en slaagt er in de afsluitende nummers het publiek op de stoelen te krijgen en ze niet meer te laten zitten. Nyassa straalt haar energie rechtstreeks de zaal in en met haar stem, dans en spel overtuigt ze ruimschoots.

Juneoer Mers

Juneoer Mers speelt de man van Tina, Ike Turner, en de zaal leeft helemaal mee met Tina die door Ike regelmatig mishandeld wordt en op het moment dat Tina terug vecht, applaudisseert het publiek. Dit geeft aan hoe goed het verhaal door deze cast verteld wordt.

Swingende energieke cast en band

Dans en zang zijn tot in de puntjes verzorgt en het kan niet anders dat je als toeschouwer mee moet swingen. De band is geweldig en onder leiding van Marco Braam geeft het nog meer power aan deze musical. De teksten van een aantal nummers zijn vertaald en dat is voor de echte diehard fan van de muziek van Ike en Tina Turner wellicht even wennen maar het is noodzakelijk om het verhaal goed te volgen.

Tina, de musical

Het script van de Tina de musical is geschreven door Katori Hall in samenwerking met Frank Ketelaar en Kees Prins, die in Nederland eerder musicals als Hij Gelooft In Mij en De Tweeling schreven. De choreograaf van Tina is Anthony van Laast en de regisseur is de internationaal geprezen Phyllida Lloyd.

In de eerste acte zien we hoe Anna Mae Bullock opgroeit. Ze wordt verlaten door haar ouders en trouwt later met Ike Turner en gaat met hem soul- en rock-’n-rollduo Ike & Tina Turner vormen. We horen dan nummers als Proud Mary en River Deep, Mountain High. We zien hoe zij wordt mishandeld door Ike en gaat scheiden. We zien haar vervolgens groeien tot een hele krachtige vrouw en ze gaat als soloartiest verder. We horen o.a. de hits Private Dancer, What’s Love Got to Do with It, We Don’t Need Another Hero en Simply The Best.

Cast

Deze swingende cast bestaat uit: Nyassa Alberta, Juneoer Mers, Gaia Aikman, Terence van der Loo, Jeannine La Rose, Marianne Kloeze, Zelma Bullock, Valerie Curlingford, Arletta Boland, Chayenne Lont, Noah Blindenburg, Sabine van Tiel, Brandon Delagraentiss, Owen Playfair, Bart Mijnster, Jasper Kerkhof, Jeroen Robben, Lorenzo Kolf, Maickel Leijenhorst, Naomi Sharon Webster, Chayenne Nunes, Mischa Kiek, Leo-Alexander Hewitt, Qshans Thode, Wouter Smeulders, Samantha de Water

Kijk voor meer informatie op https://www2.stage-entertainment.nl/nl/shows/musical/tina-de-musical

Lees ook:
Ook Nurlaila Karim wordt Tina Turner