TapasTheater is een unieke pick ‘n mix theaterervaring in Amsterdam. Ze hebben niet zoals de meeste theaters één voorstelling die de hele avond duurt. Nee, in TapasTheater zijn drie of vier voorstellingen van 20 minuten (in alle genres) drie keer per avond te zien in theaterzaaltjes in het souterrain. Tussen 19 en 22 uur start elke 15 minuten een voorstelling met als voordeel dat je zelf beslist wanneer je komt en hoe lang je blijft. In de gezellige foodbar op de begane grond kan je bijkletsen, borrelen en/of lekker eten. Je stelt dus zelf jouw ideale avond samen.  Kortom de plek voor een avond theater.

Programma oktober

Programma november:

Tapastheater

In 2018 richtte Tessa Harmsen TapasTheater op, na jaren werkzaam geweest te zijn als PR en marketing professional in de theatersector. “Ik geef echt om theater en wil meer mensen ermee in aanraking brengen,” aldus Tessa. “En dat is ook precies wat we bij TapasTheater doen. Met een theater en foodbar ineen zijn we dé oplossing voor die groep mensen die wél naar het theater wil maar in de praktijk niet of nauwelijks gaat. Dat komt omdat het bestaande (avondvullende) format waarin theater meestal wordt aangeboden niet (meer) bij hun wensen aansluit. Ze werken vaak tot later, hoe kan je dan al gegeten, omgekleed en geparkeerd hebben en om 20 uur in het theater zijn? Of áls ze een keer een avond vrij hebben, kiezen ze liever voor borrelen en bijkletsen met partner of vrienden dan uren stil in een voorstelling zitten. Daarnaast vinden ze theater duur en met zo’n groot aanbod zijn ze bang verkeerd te kiezen. Allemaal praktische bezwaren waar het TapasTheater een passend alternatief voor gevonden heeft.”

TapasTheater is niet alleen een oplossing voor publiek, het is ook een kans voor al die talentvolle artiesten die graag hun kunsten willen laten zien, maar geen betaalbare locatie kunnen vinden. TapasTheater biedt een gratis podium en de mogelijkheid voor artiesten om zich volledig te focussen op het creatieve proces. Het team van het theater neemt de productie, techniek, marketing en kaartverkoop voor haar rekening. En omdat de locatie (plus repetitieruimte) gratis is én artiesten een percentage van de kaartverkoopomzet krijgen, wordt het spelen van hun eigen voorstelling opeens wél haalbaar! 

TapasTheater biedt ook een mogelijkheid om in korte tijd veel vlieguren te maken. Gebleken is dat artiesten het fijn vinden meerdere keren op een avond te spelen. Zo kunnen ze ervaringen uit de ene opvoering een uur later reeds toepassen in de volgende. Ook zien we dat het voor artiesten leerzaam is dat ze bij TapasTheater twee of zelfs vier aaneengesloten weken non-stop op de planken staan. Zo hebben het theater afgelopen 1,5 jaar mogen ervaren dat artiesten en hun voorstellingen in een paar weken tijd echt naar een volgend niveau groeiden.

Klik hier voor meer informatie of om kaarten te bestellen.

Lees ook:
Tapas Theater een veilige theaterhaven voor artiesten met een zoektocht