Wie heeft er grootse decors en constante verkledingen uit een eindeloze kledingkast nodig? Niet Karin Bloemen en de Old School Band. Gisteren ging de voorstelling ‘Billie, Aretha, Norah, Amy… Karin!’ in première in het DeLaMar theater in Amsterdam. Een verbindende avond waar samen genieten van muziek centraal staat.

De Old School Band

De Old School Band is een viertal zeer getalenteerde muzikanten die houden van de klassieke jazz funk en soul. Met Marnix Busstra op gitaar, Norbert Sollewijn Gelpke op bas, Mark Stoop op drums en Berthil Busstra op toetsen ontstaat een heerlijke muzikale beleving. Iedere noot wordt live gespeeld en is onderdeel van een muzikaal gesprek. Dit gesprek wordt in deze voorstelling aangevuld met Karins instrument: haar stem. Het is niet nodig om hetzelfde te klinken als de artieste die je eert, juist je eigen stem maakt het speciaal.

Karin laat alle typetjes, waar ze zich in haar shows zo goed achter kon verschuilen, los en blijft dicht bij haarzelf en haar eigen stem. Vorig jaar kwamen de typetjes in haar voorstelling ‘Souvenirs’ al meer op de achtergrond te staan en nu heeft ze ze echt losgelaten. Heerlijk!

 

Even geen Corona

Ze verbiedt het woord ‘Corona’ terwijl ze kijkt naar de zaal waar mensen op veilige afstand van elkaar in de mooie rode stoelen zitten. De muziek die je in je leven tegen komt, de muziek die je raakt, die je deelt: het wordt een deel van je. Vanuit deze geschiedenis kan nieuwe muziek groeien en dat is wat Karin en de Old School Band samen doen in dit concert. Geen uitgebreide conferences, geen gierende zaal, maar samen genieten van muziek, zang en herinneringen. Alle vijf de artiesten op het podium krijgen een moment in de spotlight waarin ze nog extra kunnen stralen en er is alle ruimte voor improvisatie.

Bekende nummers van inspirerende artiesten die in de titel al deels verklapt worden, worden afgewisseld met eigen nummers en Engelstalige teksten van Karin. Met een eigen versie van Back to Black van Amy Winehouse als een van de hoogtepunten qua zang, muziek en ook zeker niet te vergeten: het licht. Magisch! Een Karin Bloemen concert met, op een kleine uitzondering na, enkel Engelstalige nummers, een leuke afwisseling. Wat wel hetzelfde blijft naast het gevoel van de regen en de zon is de verbindende kracht van live muziek.

De wereld is veranderd, maar de magie van theater blijft. Ook verrassend genoeg met maar een paar mensen in de zaal.

Speellijst: https://labloemen.nl/speellijst-karin-bloemen-2/

Meer informatie Old School Band: http://www.oldschoolband.nl/

Verslag: Lisa Jansen
Foto’s: Mariska Steenbergen

Lees ook:
Karin Bloemen schittert tussen de souvenirs