In september 2023 is Theatercollectief De Makers opgericht. Elk jaar maken, regisseren en produceren zij een geheel eigen voorstelling met nieuwe opkomende, ambitieuze talenten. Zij geloven erin dat iedereen een plek verdient om zich te ontplooien tot wie hen wilt zijn. Ook amateurs en semi-professionals verdienen een ruimte om zich te kunnen door ontwikkelen in de kunsten. Dit doen ze door een creatieve ruimte en tools aan te bieden, waardoor er voorstellingen gemaakt kunnen worden die het publiek weet te raken. Dit jaar presenteert Theatercollectief De Makers 20 & 21 juli hen eigen gemaakte voorstelling Stik Voorzichtig in Theater het Motorblok te Zaandam. 

Het verhaal

Stik Voorzichtig is een jazz-pop muziektheatervoorstelling over vriendschap, vertrouwen en vergeving. 

Stel je voor dat je een bijzondere uitnodiging krijgt voor een reünie van een oud-studiegenoot. Hij heeft een verrassing voor je. Zou je dan gaan? En wat als blijkt dat de uitnodiging niet zomaar is gestuurd, maar om een duistere reden? Het overkwam een vriendengroep die in hun studententijd samen in Amsterdam woonden. Na jarenlang elkaar niet gezien te hebben ontmoeten ze elkaar in een prachtige villa in de Franse Champagnestreek. In eerste instantie is het best gezellig. Ze kletsen, drinken en dankzij een goede karaoke is de eerste avond geslaagd. Maar de telefoon die alsmaar afgaat, voert de spanning op. Wie belt er steeds? En waarom gaat de deurbel? Verwachten ze iemand?

Speeldata

Zaterdag 20 juli om 20.00 uur 

Zondag 21 juli om 14:30 uur 

Locatie: Theater het Motorblok te Zaandam 

Kaarten verkrijgbaar via de website: https://www.theatercollectiefdemakers.nl/stik-voorzichtig

 
Leden van het collectief

Linda van Beest, Mats van der Hulst, Chelsey Blitz, Pepijn Lampe, Kim Datema, Susan Overbeek & Jip Werner

Spelers van Stik Voorzichtig

Piet Mars, Wouter de Jonge, Maarten Bruggeman, Jesse Tjebbes, Mante Ignacio, Raisa van den Broek, Nathalie Meijer, Josine van Staalduinen & Yolanda Bartman

Fotograaf

Wesley Monsuur