Zaterdagavond 1 juni zal Theaterschool Kids with Attitude voor het eerst de Broadway JR versie van Chitty Chitty Bang Bang spelen in de Rodi Mediazaal van Cool Kunst en Cultuur. 

Over de musical

‘Chitty Chitty Bang Bang’ vertelt het verhaal van de excentrieke uitvinder Caractus Pots, die samen met zijn kinderen Jeremy en Jenna een oude raceauto wil opknappen. Al snel ontdekken ze dat de auto magische gaven bezit. Zo kan je ermee vliegen door de lucht! Wanneer de slechte Baron Bombarst uit Vulgairije hoort over de bijzondere auto, wil hij hem voor zichzelf hebben. Caractus gaat samen met de dame Eerlijk Prachtig en zijn kinderen naar Vulgairije om opa Pots, die is ontvoerd door het onhandige duo Boris en Ivan, te redden en het koninkrijk te redden van de gekke Baron, de nog gekkere Barones en de enge Kindervanger.

Het vrolijke ‘Chitty Chitty Bang Bang’ werd in 1964 geschreven door James Bond-auteur Ian Fleming, speciaal voor zijn zoon Caspar. Niemand minder dan Roald Dahl bewerkte het verhaal vervolgens tot een filmscenario, dat de basis vormt voor deze musical die mede gedragen wordt door de memorabele muziek van de Sherman Brothers (bekend van onder meer ‘Mary Poppins’). 

Over Theaterschool Kids with Attitude-
Opgericht in 1995 leren kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar te schitteren in avondvullende musicals voor het hele gezin. in 2016 hadden ze de primeur van Disney’s My Son Pinocchio en in 2019 speelden ze de door de erven en nalatenschap Annie MG Schmidt goedgekeurde musical Abeltje. In 2025 bestaat de Theaterschool 30 jaar.

Kijk voor meer informatie: https://kwamusicals.com/