Voor het eerst te zien in Noord-Nederland: The Mystery of Edwin Drood – een ‘Whodunit’-musical naar het verhaal van Charles Dickens! Uniek aan deze voorstelling van Vals Alarm Musicaltheater is dat het publiek meebeslist over het einde. Wie heeft het gedaan? Wat denk jij?

The Mystery Of Edwin Drood speelt zich af in het slaperige Engelse stadje Cloisterham. De stad en haar bewoners worden wakker geschud wanneer op een dag de charismatische jongeman Edwin Drood verdwijnt. Is hij dood? Ontvoerd? Wie heeft het gedaan? En waarom? Voordat Dickens dit verhaal kon afmaken, overleed hij. Vanaf dat punt in het verhaal is het de beurt aan het publiek! Vals Alarm Musicaltheater presenteert in dit muzikale moordmysterie de feiten en de raadsels, het publiek bepaalt de ontknoping. Het wordt grappig, macaber, spannend en natuurlijk mysterieus…

Vals Alarm Musicaltheater (bekend van het EO tv-programma Zing!) is een groep jonge, enthousiaste musicalacteurs uit Groningen, die zich richt op het produceren van artistiek uitdagende muziektheatervoorstellingen. The Mystery of Edwin Drood is een onontgonnen genre voor Vals Alarm: klassieke musical, met een mysterieus spelelement. Hiermee gaat de groep – na vijfsterrenproducties als A New Brain en Once on this Island – een nieuwe uitdaging aan.

The Mystery of Edwin Drood staat onder leiding van regisseur Dani Heres Dominguez, muzikaal leider Cas Straatman en choreografe Marijke Menninga. 

The Mystery of Edwin Drood, door Musicaltheater Vals Alarm

Data: 5 t/m 8 juni

Locatie: Grand Theatre Groningen

Kaartverkoop: valsalarm.nl/kaartverkoop

Foto door Erik Jaap