Musicalsites sprak met Ana Milva Gomes die in Nederland bekend is van haar rol in de Color Purple waar zij voor haar rol goede recensies ontving waarna ze weer terug ging naar Wenen en daar in diverse producties speelde. Lees verder en kijk naar het interview.


 

De in Nederland geboren musicalster met Kaapverdiaanse roots, studeerde aan de dansacademie Lucia Marthas in Amsterdam. In 2003 speelde ze in Elton John’s ‘Aida’ als Nehebka en cover Aida in Essen, Duitsland. Daarna ging Ana Milva van 2005 tot 2007 als 1st cast Aida met deze productie op tour door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Haar rol als Nala in ‘The Lion King’ leidde haar naar Hamburg, waar ze daarna ook de rol van Kala in de eerste Duitstalige versie van ‘Tarzan’ op zich nam. Ana Milva was meerdere malen soliste voor het ‘Best of Musical’ gala van Stage Entertainment Duitsland en gaf talrijke gastoptredens onder andere bij ‘Holiday on ice’ en op het ‘Donauinselfest’. In 2011 charmeerde ze het Weense publiek in de hoofdrol van Deloris van Cartier in ‘Sister Act’ en viel ze kort in, in Hamburg, Oberhausen en in 2013 in de Nederlandstalige versie in het Circustheater in Scheveningen.

Daarna was Ana te zien in o.a. The Body Guard, Cats en in Nederland in The Color Purple, Natürlich blond, Mamma Mia, Mozart in Wenen en Antwerpen, Hair, Winter Wonderettes en Ghost als Osa Mae Brown. Helaas in Ana niet vaak te zien in Nederland.

Lees ook:
Ana Milva Gomes speelt Nicki Marron in The Bodyguard in Oostenrijk