Ana Milva Gomes, die momenteel in The Color Purple van Opus One speelt, zal de rol van Nicki Marron spelen in de musical The BodyGuard in Wenen, Oostenrijk.

Ana Milva Gomes

De in Nederland geboren musicalster met Kaapverdiaanse roots, studeerde aan de dansacademie Lucia Marthas in Amsterdam. In 2003 speelde ze in Elton John’s ‘Aida’ als Nehebka en cover Aida in Essen, Duitsland. Daarna ging Ana Milva van 2005 tot 2007 als 1st cast Aida met deze productie op tour door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Haar rol als Nala in ‘The Lion King’ leidde haar naar Hamburg, waar ze daarna ook de rol van Kala in de eerste Duitstalige versie van ‘Tarzan’ op zich nam. Ana Milva was meerdere malen soliste voor het ‘Best of Musical’ gala van Stage Entertainment Duitsland en gaf talrijke gastoptredens onder andere bij ‘Holiday on ice’ en op het ‘Donauinselfest’. In 2011 charmeerde ze het Weense publiek in de hoofdrol van Deloris van Cartier in ‘Sister Act’ en sprong ze kort in, in Hamburg, Oberhausen en in 2013 in de Nederlandstalige versie in het Circustheater in Scheveningen.

Ana Milva speelde tevens Maria Magdalena in ‘Jesus Christ Superstar’ en Paulette Buonufonte in ‘Legally Blond’, beide in het Ronacher Theater in Wenen. In 2014 speelde ze de eerste donkere Donna in de musical ‘Mamma Mia’ in het Raimund theater in Wenen. In 2016/2017 verscheen ze als Betty Jean in de ‘Winter Wonderettes’ in de Kammerspiele in Wenen. Ze speelde de rol van Oda Mae Brown in de musical ‘Ghost das musical’ in Landestheater Linz. En was als Inez in ‘Zorro das Musical’ in Winzendorf te zien. Ana Milva deed mee aan de Oostenrijkse versie van ‘Dansen met sterren’ en haalde het tot een tweede plaats in de finale. In 2015 kreeg ze de kans om de Barones von Waltstätten ‘Mozart das Musical’ in Wenen te spelen en speelde ook diezelfde rol in de vlaamse versie in de Stadsschouwburg Antwerpen in 2017.

Meer informatie vind je hier.