Op zondag 9 augustus 2020 vindt in het openlucht Zuiderparktheater in Den Haag het allereerste Musical Summer Concert plaats. De cast bestaat uit talenten die de afgelopen jaren hun sporen in verschillende musicals al ruimschoots hebben verdiend: Esmee Dekker, Nienke Latten, Elindo Avastia, David van den Tempel en muzikaal leider Billy Maluw. De kaartverkoop voor de twee voorstellingen (om 15.00 en 19.00 uur) vindt plaats op www.zuiderparktheater.nl

Het Musical Summer Concert staat garant voor anderhalf uur genieten van de mooiste musicalhits. Hits uit de carrières van de artiesten zullen in het concert niet ontbreken. Maar niet alleen de beroemde klassiekers uit shows als Les Misérables en Wicked zijn te horen, ook nieuwe hit-musicals en off-Broadway producties maken deel uit van dit musicalprogramma.

Nienke Latten

Nienke is een jaar geleden afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool en, nadat ze de rol van de prinses in De Gelaarsde Kat heeft gespeeld, verhuisde ze eerst naar Hamburg. Daar sloot daar de speelperiode af van Aladdin en die daarna mee verhuisde naar Stuttgart, waar ze elke avond haar droomrol speelt als prinses in een Disney musical.

Esmée Dekker

Esmée is een Nederlandse zangeres/actrice. Bekend van verschillende musicals waaronder De Jantjes, Heerlijk duurt het langst, Zo’n Toon (met Maurice Hermans en Ellen Evers), A Chorus Line als Diana Morales, My Fair lady als Eliza Doolittle (genomineerd voor Beste vrouwelijke hoofdrol) en Evita als Maitresse en alternate Evita. Ook is ze te zien met een klein gastrolletje in de serie ‘Meisjes van plezier’. Esmée geeft zangles aan tientallen leerlingen. Verder treedt ze regelmatig op met verschillende artiesten/muzikanten. Ze treedt op bij bruiloften en feesten, in restaurants, op recepties en festivals, met Dj’s etc.

David van den Tempel

Na zijn opleiding was hij o.a. te zien in de muziektheater voorstelling “Het meisje met het rode haar.” Vervolgens was David in 2016 te zien in “Soldaat van Oranje de musical.” Hierna tourde hij in 2017 in de Musical Award winnende voorstelling, “Adele, Conny, Jasperina – De Grote Drie.” Vervolgens was hij in 2018 te zien in de musical “The Full Monty” en in 2018/2019 in “Evita.” Op dit moment speelt David Freek in de voorstelling: “Vietnam.”

Elindo Avistia

Elindo Avastia studeerde aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg waar hij de opleiding Muziektheater volgde. Daar kreeg hij onder anderen les van Edward Hoepelman.

Elindo was al eerder te zien in de musicals The Color Purple en Mamma Mia! waarin hij de cover was van de rol van Sky.

Billy Maluw

Billy Maluw is een singer/songwriter, pianist en componist. Hij werd op 2 mei 1984 geboren in Purmerend en woont nu in Amsterdam.  Billy weet als hij optreedt keer op keer zijn publiek te raken, te vermaken en los te laten gaan.

Vanaf het moment dat Billy piano speelde is hij ook gaan lesgeven. ‘Er is niets mooiers dan mensen aan te steken met mijn liefde voor muziek. Ook via lesgeven.’ Billy heeft inmiddels zijn eigen muziekschool waar hij lesgeeft aan zo’n 40 studenten, zowel piano als zang. Daarnaast is hij een veelgevraagd docent aan de Frank Sanders Academie. Hij begeleidt hier onder andere lessen van top docenten zoals Karin Bloemen, Marjolein Touw en Jimmy Hutschinson. Voor verschillende producties van deze prestigieuze muziektheater-opleiding componeert en arrangeert hij de muziek en neemt hij de muzikale leiding voor zijn rekening.

Lees ook:
Roox Live Musicalconcerten nu in het theater, kom je ook?
Summer Nights Musicalconcert De Schalm Veldhoven