René van Kooten brengt, samen met Saskia Schäfer, Loïs van de Ven, Stef de Hond en Steven Roox, een mix van highlights uit oude Broadwayparels en nieuwe West End-fenomenen.

Vier musicalsterren samen in een intiem, 70 minuten durend concert. Soms heeft het zo zijn voordelen met een klein publiek! Wat je kan verwachten? De mooiste nummers, leuke interviewtjes, bijzondere achtergrondinformatie, live pianobegeleiding en natuurlijk de nodige interactie tussen de artiesten en het publiek! Meer informatie of kaarten bestellen? Klik hier

Rene van Kooten

René begon zijn professionele carrière in 1998 in het ensemble van Miss Saigon. Later volgden vele hoofdrollen in onder meer Aida (Radames), Beauty and the Beast (Gaston/beest), Les Misérables  (Jean Valjean), Urinetown , Jersey Boys (Tommy DeVito), Into the woods, Aspects of Love (Alex), Kiss of the Spiderwoman (Valentin), Sweeney Todd (Sweeney Todd), The Bridges of Madison County (Robert Kincaid) en Evita (Che).

Naast deze theaterproducties vertolkte hij in 2013 de rol van Jezus in The Passion en speelde hij meerdere jaren in een concertante versie van Andrew Lloyd Webber’s Jesus Christ Superstar. René ontving zowel voor zijn rol van Jean Valjean (Les Misérables ) in 2008 als voor zijn rol van Che (Evita) in 2019 een Musical award voor de beste mannelijke hoofdrol. Op televisie was René te zien in De Beste Zangers van Nederland 2016 en speelde hij kort in Goede Tijden Slechte Tijden. Verder was hij te horen in meerdere animatiefilms, waaronder Vaiana (Mauï) en Enchanted (prins Edward). Hij is ook zanger en gitarist van de band Shifting Daylight waarmee hij in 2014 en 2018 een album uitbracht en gedurende 2016 – 2018 langs de theaters toerde met het theaterconcert ”Something so Real”.

Saskia Schäfer

Saskia studeerde af aan het Conservatorium in Alkmaar voor zang (pop/jazz) en volgde de musicalopleiding.

Speelde de rol van La Commodia in Beauty and the Beast, zowel in het Circustheater in Scheveningen als in Flander’s Expo te Gent. Daarvoor was ze te zien in The Sound of Music (cover Moeder Overste), Sister Act (cover Maria Patricia), de kindervoorstelling Rupsje, Evita (moeder Duarte), de operette La Vie Parisienne, Into the Woods (Florinda), Titanic (Kate Murphey) en Rex. In Stuttgart speelde ze als cover Ludovika/Frau Wolf mee in Elisabeth.

Ze was als leadzangeres te zien in de Europese tournee van Holiday On Ice – In Concert en in meerdere popbands in binnen- en buitenland, waaronder de Leidse Scratchdagen en Fête de la Musique in Genève. Ook zong ze als achtergrondzangeres bij Helmut Lotti tijdens zijn Comeback Tour en Soul Classics in Concert.

Speelde mee in de korte film Detector en in verschillende commercials.

Loïs van der Ven

Loïs studeerde aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg richting muziektheater en kreeg zangles van Katrien Verheijden en Edward Hoepelman. Ze studeerde tijdens haar masteropleiding flamencozang in Nederland en Spanje (Sevilla).

Was afgelopen seizoen te zien in de musical Disney’s Der Glöckner von Notre Dame (ensemble & cover Esmeralda) in Stuttgart. Ze speelde in de musical HAIR (ensemble & cover Sheila) en in de musical Disney’s Beauty and the Beast was ze te zien als Babette en cover Belle. Ook speelde ze in de kleine voorstelling Een avond met Dorus (ensemble) en in Het Kerstverhaal van Kleine Ezel speelde ze de rol van Mama Ezel en Bok. Ze studeerde af met haar eigen muziektheaterflamencovoorstelling La Capitana.

Stef de Hond

Stef (1987) is pianist, keyboardist, arrangeur en componist. In 2010 studeerde hij met genoegen af aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, waar hij heeft gestudeerd bij Rob van Bavel, Jeroen van Vliet, Randal Corsen en Rembrandt Frerichs. In 2016 behaalde hij zijn Master of Music degree. Sinds 2011 is Stef als docent verbonden aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Steven Roox

Steven rondde eerst een bacheloropleiding communicatiemanagement af om daarna muziektheater te studeren aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, waar hij in 2012 afstudeerde. Kreeg daar zangles van Ivar Costenoble en Edward Hoepelman.

Speelde dit jaar Anthony Hope in Sweeney Todd en Jip in Was Getekend Annie M.G. Schmidt. Was de jaren daarvoor te zien in Ciske de Rat, Beauty and the Beast, Soldaat van Oranje, Hij Gelooft in Mij, Sprookjesboom, als Peter Pan in Peter Pan: The Never Ending Story en in Domino de Musical.

Speelde vaste rollen in Campus 12 en Galaxy Park (Studio 100). Is oprichter van RooxLive.

Lees ook:
Musical Haal Het Doek Maar Op in het nieuw gestoken