Dinsdag 20.00 zijn Linda Verstraten en Jeroen Robben te gast bij Musicalsites LIVE waar we praten over hun mooie vak en het komende concert ‘Stars from the House’.

Linda Verstraten

Linda studeerde in 2015 af aan de opleiding Muziektheater van het Fontys Conservatorium te Tilburg. Als kind zat ze bij TiKiKo (Tilburgs KinderKoor). Op Factorium doorliep ze de Music All Factory voor zowel jongeren als volwassenen.

Direct na haar opleiding heeft ze in Maagdenburg in het ensemble van The Rocky Horror Show gestaan. In het seizoen van 2016/2017 stond ze in de het ensemble van de musical Ciske de Rat van Stage Entertainment en was ze tevens ook cover van Suus Bruijs en Bet. Naast deze producties speelde ze ook bij Theatergroep Zwerm. Dit is een educatieve theatergroep die voorstellingen speelt voor kinderen op basis- en voortgezet onderwijs. In 2017/2018 stond Linda in de Disney musical Tarzan als cover Jane en Kala in het Metronom Theater Oberhausen, Duitsland. In 2018/2019 nam ze rol van Jo op zich in de musical Op Hoop Van Zegen bij De Graaf & Cornelissen. Vanaf 28 januari was deze voorstelling te zien in verschillende theaters in Nederland. In 2019/2020 stond ze samen met haar vriend Jonathan Demoor in de musical Kinky Boots, waarin ze de rol van Nicola vertolkte en cover was voor de rol van Lauren.[Deze voorstelling trok vanaf 11 november langs de Nederlandse theaters en moest op 8 maart vroegtijdig stoppen wegens de Corona-uitbraak. Komend seizoen als alles goed gaat, zal Linda de rol van Kate McGowan in Titanic op zich nemen.

Jeroen Robben

Jeroen begon aan de vooropleiding Dans Academie Tilburg en studeerde aan het Conservatorium Muziektheater Tilburg. 

In 2006 begon hij zijn carrière in Chess de Musical. In de periode daarna was hij te zien in de musical De Fantasticks (Matt), Jeans 18 en in Berlijn in Dirty Dancing (understudy Billy).

Daarna kwam hij terug naar Nederland en speelde hij Tom Collins in de musical Rent van het M-Lab. Dit was tevens de laatste musical in dit theater dat stond voor vernieuwing en het geven aan kansen voor jong talent.

In het Circustheater was hij te zien als understudy Beast en als Gaston in Disney’s Beauty and the Beast. Daarna volgde een tour door Nederland met de musical Hair. In seizoen 8 was hij te zien als kandidaat van The Voice of Holland. Recent speelde hij de rol van Buddy in We Will Rock You, ging hij op voor de rol van Khashoggi en speelde hij de rol van John Carpeter in de musical Tina.

Meer informatie over het concert vind je hier.

Lees ook:
4e editie Stars From the House
Musicalsites Live was in gesprek met Rudy Hellewegen.
Onze podcast ‘Gewoon Door’ met: Steven Roox en Jeroen Robben