Donderdag spraken wij met Rudy Hellewegen op onze Facebookpagina. Rudy heeft op en achter het toneel gewerkt en wij spraken met hem over zijn vak.

Kijk hier het interview terug waarin Rudy een tipje van de sluier oplicht over zijn werk bij diverse musicals.

Rudy heeft meegewerkt aan talloze theaterproducties waaronder Elisabeth, Disney’s Aida, Saturday Night Fever, Musicals in Ahoy’ (2002, 2004, 2006), Musicals in Concert, Fosse, 3 Musketiers, Telkens Weer Het Dorp, Dobbe Dobbe Dobbe, Sweet Charity, Anatevka, Chess, Je Anne, Bubbling Brown Sugar, Chicago, Master Class, De Producers, Het Huis Anubis en was bijna 7 jaar de company manager van Soldaat van Oranje. Hij heeft ook zijn medewerking verleend en verschillende initiatieven zoals aan het begin van deze Coronatijd aan een gezamenlijk nummer en bij de actie om het Polanen theater te behouden.

 

Soms maakt hij ook zijn eigen producties zoals onderstaande clip.

 

Televisie

Rudy was backing vocal bij diverse edities van het Musical Award Gala, het Voetballer Van Het Jaar Gala en talloze evenementen.

Overig

Voor Soldaat van Oranje was hij ook verantwoordelijk voor het maken van een groot deel van het foto- en videomateriaal van de social media kanalen. Hiernaast verleende hij zijn medewerking als beeldredacteur en fotograaf aan de encyclopedische boeken Musicals in Nederland en De Musical Het Boek, de jubileumuitgave Vijf Jaar Soldaat van Oranje en als samensteller van de oeuvre-dvd-box van Jenny Arean, met wie hij 2 seizoenen meereisde met haar solovoorstellingen.

Lees ook:
Musicalsites.nl LIVE in gesprek met Marco de Koning van Royal Promotions
Musicalsites Live in gesprek met Cathalijne de Sonnaville