De Broadway-productie van Come From Away wordt in mei live gefilmd in het Gerald Schoenfeld Theatre, voor een geplande release in september 2021. De live opnames zullen werk geven aan 222 mensen, waaronder leden van de cast, crew en creatieve teams van Broadway.

Come from Away

Gebaseerd op het boek met muziek en teksten van Irene Sankoff en David Hein, wordt Come From Away geregisseerd door Tony-winnaar Christopher Ashley en gechoreografeerd door Kelly Devine. De show speelt zich af tegen de achtergrond van de tragische gebeurtenissen van 11 september 2001 en volgt wat er gebeurt als 38 vliegtuigen en 6.579 passagiers worden gedwongen te landen in Gander, Newfoundland, waardoor de bevolking van “één kleine stad aan de rand van de wereld” wordt verdubbeld.

Creatives

Christopher Ashley is verantwoordelijk voor de regie, net als bij de verfilming van Diana, die naar verwachting later dit jaar op Netflix te zien zal zijn. Alchemy Production Group zal de podiumproductie en het algemeen management verzorgen. RadicalMedia zal de productie filmen, net als voor Hamilton en American Utopia. Entertainment One zal de live opnames produceren en financieren, na het verwerven van de rechten op de musical in 2017.

De cast van deze film wordt later bekend gemaakt.

Lees ook:
Hoofdrol van jonge boogschutter in de musical Zodiac voor multitalent Samir Hassan

Bron: Theater Mania