In deze tijd staat het theater op een laag pitje. Hoe is dat voor mensen die werkzaam zijn in musicals? Donderdag 27 augustus om 20.00 gaan we in gesprek met Zjon Smaal. 

Het hele gesprek vind je hier.

Zjon Smaal

Zjon studeerde af aan de Erasmus Universiteit, richting Kunst- en Cultuurwetenschappen, tevens volgde hij lessen aan de MusicALLFActory te Tilburg. 

Theater

Zjon was te zien als Pumbaa in Disney’s The Lion King. Daarvoor (evenals in seizoen 2015/2016) was hij te zien in als Tony in The Bodyguard en Mamma Mia. Ook was hij Inspecteur Koddebeier in Harrie let op de Kleintjes, een komedie van Jon van Eerd. Hij speelde verder o.a. in Soldaat van Oranje – De Musical (onder andere Chris), Sister Act (Joey), Zorro (Garcia), PetticoatThe Full Monty (Dave), UrinetownSound of MusicCiske de RatBeauty and the BeastAnnie en Passion

Televisie

Op televisie was Zjon onder meer te zien als Fred Teeven in De Maatschap, verder in De ProoiWie goed doetVrijland en Spangas. Ook is hij te zien in de films Tussen 10 en 12 en Een goed leven met een gelukkig einde.

Overig

Voor zijn rol in The Full Monty won hij een John Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol. Tevens kreeg hij nominaties voor zijn bijrollen in Urinetown en Sister Act

Zjon is als stemacteur te horen in de titelrol van Atomic Puppet en verder o.a. in 11, Supernoobs, Richie RichExtreme footballPig goat bananaI’m in the BandTotal Drama World TourCalimero, en de film Sneeuwkoning 2.

Ook begeleidt hij studenten aan verschillende conservatoria bij het maken van hun eigen (afstudeer)voorstelling. 

Lees ook:
Musicalsites sprak met: Diederick Ensink

Instagram Zjon

Foto Zjon: Bas Hermsen