Vandaag  spraken wij met de cast van de musical ‘Wat zou jij doen’ in Katwijk waar we een korte vaart maakten met ‘Nooit Volmaak’ van de Prins Hendrikkade. De cast is bezig met de laatste loodjes voordat de voorstelling op 3,4,5 en 6 september gespeeld zal gaan worden in Theater De Muze en wij maakten deze video-impressie.

 

Wat zou jij doen?

In deze theatervoorstelling staat de 17- jarige Frederique (hoofdpersonage) centraal. Tijdens een scholierenbezoek aan Museum Engelandvaarders komt een groepje jongeren door een onverwachte wending in het museum terecht in 1943. Stilstaan is geen optie. Frederique reist door Europa en legt de zuidelijke route af om Engeland te bereiken. Op haar weg komt ze tal van dilemma’s tegen. Hier ontdekken zij welke weg ze zijn gegaan in de oorlog, wat hun drijfveer was om te ontsnappen en waarom ze mee wilden helpen Nederland te bevrijden. Het verhaal wordt gespeeld door enkele professionele acteurs en muzikanten tezamen met jonge talenten van de kunstopleidingen en lokale talenten, waaronder talenten van alle leeftijden uit Noordwijk en de Bollenstreek.

Op 3 en 4 september 2020 zijn er voor uitsluitend scholieren gratis voorstellingen onder schooltijd, de Noordwijkse scholen worden hiervoor direct benaderd. Daarnaast zijn er vanaf 3 september zes voorstellingen gericht op algemeen publiek waarvan twee matinees. De aanvangstijden zijn 15.00 uur en 20.00 uur. Deze multimediale (familie)voorstelling is zowel voor jong als oud en duurt 90 minuten. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via www.zeepaanzee.nl en www.demuzenoordwijk.nl.

75 jaar vrijheid en lustrum

Naast het feit dat we dit jaar 75 jaar vrijheid vieren, viert het Museum Engelandvaarders op 
4 september a.s. haar 5 jarig bestaan. Deze voorstellingen geven hier ook nog een extra dimensie aan en het is dan ook mogelijk om VIP kaarten te bestellen met toegang tot de voorstelling, een inleiding in het museum en een drankje na afloop.

Museum Engelandvaarders

In Museum Engelandvaarders ontdek en beleef je op een interactieve manier hoe mannen en vrouwen tijdens de Tweede Wereldoorlog uit bezet Nederland ontsnapten en vanuit Engeland de strijd tegen nazi- Duitsland en Japan voortzetten. Honderden vertrokken in nauwelijks zeewaardige bootjes. Sommigen zelfs in een kano. Velen verdronken op zee of werden tijdens de voorbereiding gearresteerd, gevangen gezet of doodgeschoten. Anderen maakten barre tochten over land, via België, Frankrijk, Spanje, Portugal en zelfs Rusland. Ruim 2.000 Nederlanders kwamen, na veel moeilijkheden te hebben overwonnen, in Engeland aan en leverden vervolgens een bijdrage aan de bevrijding van Europa.

Lees ook:
Vera Mann in nieuwe onewomanshow