Sprookjes, eeuwenlang worden ze al verteld en gebruikt als opvoedmethode om kinderen te laten inzien wat eerlijk en wat vals is, wat het onderscheid maakt tussen lief en gevaarlijk en vooral om ze te leren wat het verschil is tussen goed en fout. Maar de wereld is niet zo zwart/wit als men in de verhalen doet voorkomen en dat weten kinderen maar al te goed.
 
In ‘Into the Woods’ volgen we de sprookjesfiguren uit de meest bekende sprookjes: Roodkapje, die van haar moeder niet van het pad mag wijken uit angst voor het onbekende, de armoedige jongen Sjaak, die via een bonenstaak naar het reuzenrijk in de wolken klimt en daar de reuzen van hun goud besteelt en Assepoester die droomt over een lang en gelukkig leven met haar droomprins maar wordt kleingehouden door haar stiefmoeder.Iedereen kent deze figuren, maar niet op de manier zoals je ze in dit verhaal gaat zien….


 
In deze musical komen de sprookjesfiguren elkaar tegen in een mysterieus bos, ieder met een eigen wens en doel. Maar het wordt nog ingewikkelder als een bakker en zijn vrouw iets van al deze figuren nodig blijken te hebben. Zelf jagen ze namelijk ook een wens na. Iets dat ze willen hebben, meer dan wat dan ook: een kindje!
 
Er volgt een grappige en snelle aaneenschakeling van ontmoetingen in het bos. Hoe ver gaan ze om hun eigen wensen waar te maken en denken ze daarbij nog wel aan anderen? Dit stuk bevraagd op een luchtige, speelse manier het concept van goed en kwaad.
 
‘Lang en gelukkig…’ zal nu niet het einde van het verhaal zijn, want kinderen hebben nog wel een paar vraagjes nadat de leraar het sprookjesboek heeft dichtgeslagen. Is dat wat je wenst wel echt wat je wilt?

Lees ook:
Theaterproductieklas volwassenen 18 + bij het NJMT