Na 15 jaar op het toneel, honderdduizenden lachende kinderen én grootouders, miljoenen views op YouTube en een megahit te zijn geworden op TikTok, neemt het populaire groene duo afgelopen zaterdag 10 februari écht afscheid van het toneel. De grote, groene kinderhelden, Titus en Fien, geven deze dag hun állerlaatste show. Titus & Fien zijn bekend van diverse sprookjesvoorstellingen, zoals Belle en het Beest en Doornroosje de Musical. Ook hebben hun eigen voorstellingen; de zomershow en de winterrevue. Eén ding is zeker: met Titus & Fien op het toneel was het gegarandeerd lachen, gieren, brullen. En ook deze laatste winterrevue zat vol met grappen en grollen, lachen en lollen.

 

Van Hoorne Entertainment staat erom bekend aan alles te denken bij hun theatershows. Hier was voor de laatste Titus-en-Fien theatershow ook weer aan álles gedacht. De hele aankleding van de foyer zat vol met groene details. Er waren overal flyers, posters, banners en schermen met een foto van het stel. Voor de enthousiaste fans was er een kledingwedstrijd, waardoor bijna alle bezoekers gehuld waren in de meest imposante groene kledij. Groene strikjes, jurken met lichtjes, haarbanden met pailletten en giletjes met groene glimmers, het hele publiek was gehuld in de waanzinnigste groene outfits.

5 minuten voor aanvang van de show werd het publiek in de zaal al opgewarmd voor een avond vol muzikaliteit en enthousiasme, door de achtergrond te vullen met de meest bekende hits. De al aanwezige kinderen (en volwassenen) zongen het met volle borst mee, terwijl de rest van het publiek langzaamaan plaats nam in de zaal. Mooi om te zien hoe de populariteit van dit heldenduo bij binnenkomst al merkbaar was.

Na een spetterend openingsnummer werd door het stel al kort voorbereid op het naderende einde door te melden dat dit écht de aller, aller laatste show zou zijn. Merkbaar werd de zaal stil. Zoals we gewend zijn van Titus, gaf hij met zijn unieke stijl voor humor direct daarna een omslag door het feit dat het de laatste show was, enorm uit te vergroten. Hij benoemde het in bijna élke zin én gebruikte het als excuus om alles wat normaal niet zou mogen, tijdens deze show lekker wel te doen. Iedereen die er verder in de show zat, werd met zijn neus op dit feit gedrukt.

Het mooie aan deze show is dat iedereen het maar over zich heen laat komen. Met Fien als ultieme toppunt. Als ze bij de 500ste buiging nog 10 keer door Titus omlaag wordt geduwd, als ze 3 keer in haar gezicht wordt gemept omdat ze Titus vraagt zijn handen omhoog-omlaag-en dan opzij te doen om hem op te meten in een scène over een kledingzaak en als ze keer op keer met slimme grapjes te ‘kakken’ wordt gezet. Maar ook andere deelnemers worden flink in het ootje genomen. De bandleider neemt in een scène deel aan een kerstdiner, waar zijn stoel wordt weggegraaid, waar worstjes op zijn hoofd worden gelegd, waar hij het podium af wordt gejaagd, niets is te gek voor Titus.

Door al 15 jaar gelijksoortige shows neer te zetten, is er veel herkenbaars voor het aanwezige publiek. Veel grappen zijn terugkerend uit andere shows, waardoor de kinderen luidkeels mee kunnen doen. De welbekende oliebol-grappen, de schetenlatende tante, het pizza-lied, herkenbaarheid met toch elke keer iets verrassends was de reden voor succes bij dit duo. Met een oliebollenband die naadloos aansluit op wat er door het duo aan grapjes wordt gemaakt, het olliebollenballet die elk liedje tot een spetterende show omtovert en zelfs met de prop-dame die al jaren voor het stel achter de schermen klaarstaat met wát er ook maar nodig is.

Wat zullen we ze missen. En niet alleen wij, maar ook de duizenden kleine en grote fans, die zo hartelijk werden verwelkomd door de beide helden na elke show. Bij de allerlaatste meet en greet was het een dubbel gevoel. Merkbaar geraakt nam het stel afscheid, voor de allerlaatste keer. Vrienden, familie, bekenden en vooral fans, heel veel fans, mochten nog een keer op de foto. Nog een keer de hand schudden. Nog een allerlaatste grapje aanhoren.

Bedankt voor 15 jaar aan plezier. Bedankt voor het lachen tot de tranen aan toe. Bedankt voor het blij maken van de duizenden fans. Bedankt!

Lees hier alles over de producties van Van Hoorne.

Foto’s en verslag: Eline van den Vonder